Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Vrouw achtervolgd en betast                  |
Een 24-jarige vrouw uit Uddel, is in de vroege ochtend van woensdag 17 september langere tijd achtervolgd door een man in een witte bestelauto. Bij een bushalte gebaarde hij de vrouw te stoppen en heeft hij haar onzedelijk betast.

De vrouw was via de N302 op weg naar haar werk in Harderwijk. Op deze weg is zij langere tijd achtervolgd door de witte bestelauto. Op de Newtonweg in Harderwijk (omstreeks 4.30 uur) gebaarde de man dat de vrouw bij een bushalte moest stoppen. De vrouw, die dacht dat het mogelijk om politie in burger ging die haar op een mankement aan haar auto wilden wijzen, gaf hier gehoor aan. Nadat de vrouw was gestopt ging de man aan de bestuurderszijde naast de auto staan en heeft hij haar via het opengedraaide raam onzedelijk betast. De vrouw wist te ontkomen en alarmeerde korte tijd later de politie. De politie heeft direct in de omgeving uitgekeken naar de witte bestelauto maar deze niet meer aangetroffen. Het gaat om een effen witte bestelauto (geen busje), zonder opdruk, met geblindeerde achterramen. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op, die de witte bestelauto hebben zien rijden om te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800 - 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

|     |Emst - Inbraak in restaurant                              |
In de nacht van dinsdag op woensdag 17 september is er ingebroken in een restaurant aan de Eperweg in Emst.

De dader of daders zijn binnengekomen door een raam te forceren. Er zijn diverse goederen weggenomen, waaronder computers en flessen drank. De politie onderzoekt de inbraak.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --