Politie Zuid-Holland-Zuid

18/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 18-09-2008 o Persberichten district I

ALCOHOLCONTROLES
DORDRECHT / ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft 17 september s avonds en s nachts op de Hugo van Gijnweg, de Spuiboulevard, de Merwedestraat, de Laan der Verenigde Naties en de Hugo de Grootlaan alcoholcontroles gehouden. Ook op de Lorentzstraat in Zwijndrecht en de Antoniuslaan in Hendrik-Ido-Ambacht is door de politie op alcohol gecontroleerd. In totaal hebben 542 de blaastest gedaan. Gelukkig bleek slechts één persoon teveel te hebben gedronken. Het promillage van een bestuurder mag maximaal 0,5 bedragen, bij beginnend bestuurders bedraagt het maximum 0,2 promille.

ZONDER RIJBEWIJS
DORDRECHT De politie heeft donderdagnacht 18 september een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed op de M.H. Trompweg met een onbekende hoge snelheid door rood licht. Toen hij staande werd gehouden, bleek hij met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden. Na verhoor is de man een proces verbaal uitgereikt en is hij in vrijheid gesteld.

VOETGANGSTER GEWOND
ZWIJNDRECHT - Bij een aanrijding op het zebrapad van de Burgemeester t Hoffweg is op woensdagmiddag 17 september een 30-jarige vrouw uit Zwijndrecht gewond geraakt. Zij stak het zebrapad over, maar werd over het hoofd gezien door een 25-jarige autobestuurder uit dezelfde woonplaats, die haar aanreed. De vrouw werd met vermoedelijk een gebroken arm per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

KOPERDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Tijdens hun surveillance woensdagmiddag 17 september zagen agenten 2 personen op het sloopterrein naast de voetbalkooi. Zij verklaarden toestemming van de eigenaar/sloper te hebben om koper uit het puin te halen. Zij konden echter niet aangeven met wie zij daarover gesproken hadden. De twee verdachten, een 44-jarige vrouw en een 58-jarige man uit Dordrecht, hadden een plastic zak bij zich waarin zij al koper en diverse andere metalen hadden verzameld. Een van de personen kon zich tevens niet identificeren. Daarop werd besloten beide personen aan te houden en in te sluiten in het bureau te Dordrecht.

LASTIGE EX
DORDRECHT - Op 18 september heeft de politie in de vroege ochtenduren in de Zoutmanstraat een 32-jarige man uit Breda aangehouden die daar voor overlast zorgde. Hij had op het adres van zijn ex-vriendin een ruit vernield. De vrouw wenste van de vernieling geen aangifte te doen. Daar de man overduidelijk dronken was en met zijn rumoer overlast voor de omgeving bezorgde, is de man uit Breda door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT - Op woensdag 17 september hebben agenten van het Verkeers Handhavings Team (VHT) op de A16 een hardrijder langs de kant gezet. De agenten deden een meting met een speciaal daarvoor uitgerust voertuig en constateerden dat de auto 160 km per uur reed waar de toegestane maximumsnelheid 100 km per uur bedraagt. De 23-jarige bestuurder uit Rotterdam mocht zijn rijbewijs in leveren. Het voertuig kon hij, mits door iemand anders bestuurd, weer meekrijgen.