KNHS


Definitieve selectie voor WK Endurance Maleisië bekend 18 september 2008
Donna Oudshoorn

ERMELO (KNHS) Bondscoach Mechteld Gerding (Bant) heeft haar selectie bekend gemaakt voor het WK Endurance dat van 6 9 november plaatsvindt in Terengganu (Maleisië). Vijf Nederlandse amazones reizen af naar Maleisië.

De selectie bestaat uit:

Lisette van Druenen (Ermelo) Escapade II
Janet Lam (Heumen) - Bugainvillia
Anita Lamsma (Vriezenveen) Layla ara Francina
Donna Oudshoorn (Nieuwpoort) - Karrimh
Yvonne van der Velde (Cherain) - Joy Escobar

Vier van deze vijf ruiters maken deel uit van het team. Wie dit zijn, mag bondscoach Gerding tot 1 uur na de voorkeuring bepalen. De vijfde ruiter rijdt individueel.

Donna Oudshoorn zegevierde dit jaar in Kopenhagen. Heersend Nederlands kampioene Janet Lam en Lisette van Druenen toonden in Kootwijkerbroek vormbehoud, terwijl Yvonne van der Velde met Joy Escobar in het Duitse Kreuth haar nominatie afdwong door een zesde plaats op de 160 km te behalen. Anita Lamsma is de vijfde amazone die aan alle internationale eisen voldoet en toonde 6 september in het Duitse Oer-Erkenschwinck Duitsland vormbehoud door als tweede te eindigen op een wedstrijd over 108 km. Bovendien won ze de best condition prijs.

Als alle paarden en ruiters fit blijven, vertrekken zij half oktober met het vliegtuig naar Maleisië.
Het WK gaat op donderdag 6 november van start met de veterinaire keuring. Op vrijdagmiddag 7 november start de wedstrijd over 160 kilometer, om op zaterdag 8 november te eindigen. Er strijden meer dan twintig landen in de landenwedstrijd om de teammedailles. Daarnaast wordt er ook om de individuele medailles gereden.

Op zaterdag 8 november wordt de best condition award uitgereikt. Afsluitend vindt zondag 9 november de prijsuitreiking plaats.

Informatie over het WK kunt u vinden op www.eventuz.com