Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Groningen, 18 september 2008

D66 en VVD verbaasd over gestelde eisen voor verlenen vergunning nieuwe AH

De fracties van D66 en VVD in Groningen hebben n.a.v. een artikel in het Dagblad van het Noorden schriftelijke vragen gesteld aan het college over de eventuele eisen die worden gesteld voordat een vergunning wordt verleend voor de komst van een nieuwe Albert Heijn in de Nieuwe Ebbingestraat. In het artikel in het Dagblad staat dat de komst van de Nieuwe Albert Heijn wellicht niet door gaat omdat de gemeente eist dat de winkel zowel aan de kant van de Nieuwe Ebbingestraat als aan de kant van het Boterdiep een klanten ingang moet hebben. Als daar niet aan voldaan wordt, zou er geen vergunning voor de winkel worden verleend.

De partijen zijn verbaasd over deze eis omdat de dienst van de gemeente eerder heeft laten weten dat het hebben van twee klant ingangen geen voorwaarde zou zijn voor het verlenen van een vergunning, maar dat dit slechts een wens is van de gemeente in verband met de ontwikkelingen aan het Boterdiep en CiBoGa.

D66 en VVD hebben het college onder andere gevraagd of het verlenen van een vergunning aan een levenswarenwinkel in de Nieuwe Ebbingestraat inderdaad verbonden is aan de eis dat er twee klant ingangen moeten zijn en of het college niet net als de fracties van VVD en D66 vindt dat de komst van een grootgrutter kan bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid en de stedelijke- en economische ontwikkeling in het Ebbingekwartier.

Noot voor redactie (