Ingezonden persbericht

SMITHS GROUP VERWACHT 25 MILJOEN DOLLAR AAN BESPARINGEN NA OVEREENKOMST MET AT&T

Wereldwijde onderneming met hoofdkantoor in de UK verwacht 25 miljoen dollar aan besparingen over vijf jaar op communicatiekosten in het kader van lopend programma voor bedrijfstransformatie

Londen, 18 sept. 2008 - AT&T Inc. (NYSE:T) en Smiths Group plc (LSE: SMIN) hebben vandaag bekendgemaakt dat het wereldwijde technologie bedrijf Smiths Group AT&T heeft geselecteerd als mondiale communicatieleverancier. De vijfjarige overeenkomst past in het lopende programma voor bedrijfstransformatie van Smiths. Ze zal de onderneming helpen om haar wereldwijde aanwezigheid beter te benutten, de productiviteit van haar vijf divisies te verbeteren en de kosten te verlagen. Smiths verwacht jaarlijks minstens 5 miljoen dollar te besparen op IT-kosten en gerelateerde communicatiekosten.

AT&T zal connectiviteit leveren aan ongeveer 400 vestigingen van Smiths in 50 landen. Het zal bovendien geavanceerde communicatiediensten en toepassingen ondersteunen voor 22 000 werknemers van Smiths wereldwijd. De diensten van AT&T omvatten mobiliteit, beveiliging, hosting, videovergadering, advies, spraakdiensten en toegang op afstand voor mobiele gebruikers.

Informatietechnologie (IT) en geavanceerde communicatiediensten spelen een cruciale rol in de bedrijfstransformatie van Smiths Group, dat zijn hoofdkantoor in Groot-Brittannië heeft. Dankzij deze samenwerking evolueert Smiths naar een consistent en mondiaal IT-beleid dat de doeltreffendheid van de groep zal optimaliseren, schaalvoordelen zal opleveren, dubbel werk zal voorkomen en het aankoop- en leveranciersbeheer zal verbeteren. AT&T is een sleutel tot succes voor deze nieuwe strategie omdat het Smiths een consistente algemene platform- en netwerkarchitectuur kan leveren, een standaard portfolio van producten en diensten en een gecentraliseerd wereldwijd accountbeheer. Het bedrijf zal zijn voordeel doen met een grotere bandbreedte en de eliminatie van single points of failure. Een gestandaardiseerde en holistische aanpak van het netwerkbeheer zal de administratie vereenvoudigen en de ondersteunende dienstverlening verbeteren.

Brian Jones, groep-CIO van de Smiths Group, juicht het bericht van vandaag toe. "Een naadloos, snel en doelgericht technologieplatform is cruciaal voor de lopende transformatie van Smiths. AT&T stelt ons in staat om de veranderingen die we nodig hebben op mondiale basis te versnellen en biedt een stevig fundament voor de verbetering van onze interne infrastructuur. We verwachten door deze relatie onze klanten beter te kunnen dienen en een verhoogde waarde te leveren aan onze aandeelhouders."

Ron Spears, groepsdirecteur van AT&T Global Business Services, merkt op: "Deze overeenkomst is opnieuw een voorbeeld van de manier waarop AT&T toonaangevende bedrijven in de wereld helpt bij het aanwenden van geavanceerde communicatietechnologie om hun werking te versnellen, overal ter wereld waar zij actief zijn."

Alle bedrijfseenheden en ondernemingen van Smiths zullen toegang krijgen tot de wereldwijde IP-infrastructuur van AT&T en tot de toonaangevende tools en toepassingen voor bedrijfsproductiviteit. Het bedrijf ondervindt nu al onmiddellijke voordelen van de overeenkomst met AT&T
* Smiths haalt voordeel uit de leiderspositie in mobiliteitsdiensten van AT&T, met de implementatie van een testprogramma voor de BlackBerry®-gebruikers van het bedrijf;
* 2000 werknemers van Smiths hebben een licentie ontvangen voor de toegang tot AT&T Connect, het toonaangevende platform voor unified communication van AT&T, dat realtime samenwerking, audio-, video- en op IP gebaseerde vergaderingen mogelijk maakt op individuele pc's.

De migratie van Smiths Group naar het AT&T-netwerk is al begonnen en zal naar verwachting in januari 2009 voltooid zijn.

Meer informatie online:

Websitelinks:

Gerelateerde mediadossiers:

AT&T Web Site

AT&T Enterprise Services

AT&T Internet Data Center Virtual Tour

AT&T Application Acceleration

AT&T's Global Network

AT&T Enterprise Hosting Services

Gerelateerde berichten:

Gerelateerde informatiemappen:

Brenntag Renews Agreement with AT&T

AT&T Hosting Service Fact Sheet

White Paper: Thinking About Enabling Convergence - Optimizing Application Performance

Technorati Tags: AT&T, Managed Network Services, Network Management, application hosting services,

Over AT&T

AT&T Inc. (NYSE:T) is een prominente communicatieholding. Zijn dochterondernemingen en filialen, AT&T-bedrijven, leveren AT&T-diensten in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Zij bieden onder andere de modernste bedrijfscommunicatiediensten ter wereld op basis van IP en toonaangevende, draadloze snelle internettoegangen en spraakdiensten. Op de binnenlandse markt staat AT&T bekend om de publicatie van telefoongidsen en de advertentieverkoop van zijn Yellow Pages- en YELLOWPAGES.COM-organisaties, en wordt het merk AT&T in licentie gegeven aan innovators in sectoren zoals communicatieapparatuur. Als onderdeel van zijn strategie voor de integratie van de drie schermen breidt AT&T zijn tv-entertainmentdiensten uit. In 2008 stond AT&T eens te meer op de eerste plaats in Fortune Magazine's lijst van de meest bewonderde telecommunicatiebedrijven ter wereld. Meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van haar dochtermaatschappijen en filialen is beschikbaar op http://www.att.com.

Smiths Group
Smiths is een wereldwijd technologisch bedrijf, opgenomen in de London Stock Exchange. Als wereldleider in de praktische toepassing van geavanceerde technologieën levert Smiths Group producten en diensten aan de markt voor het opsporen van bedreigingen en smokkelhandel, de markt van medische hulpmiddelen en de energie- en communicatiemarkten over de hele wereld. De producten en diensten van Smiths maken de wereld veiliger, gezonder en productiever. Smiths Group telt meer dan 20 000 medewerkers in 50 landen. Meer informatie vindt u op www.smiths.com.

© 2008 AT&T Intellectueel Eigendom. Alle rechten voorbehouden. AT&T, het AT&T-logo en alle andere hierin genoemde merken zijn handelsmerken van de Intellectueel Eigendom van AT&T en/of de filialen van AT&T. Alle andere hierin genoemde merken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren.