Ingezonden persbericht

Christian Flühr onderweg naar zijn 11e wereldrecord

De helft zit er op

De stoeltjeslift in SnowWorld Landgraaf heeft sinds dinsdag 16 september, 03.00 uur 's ochtends niet meer stilgestaan. Het startschot van een nieuwe wereldrecordpoging klonk ditmaal in 's werelds grootste indoor wintersportgebied ter wereld. Na het 10e record in februari 2008 (Oostenrijk) is de Duitse Flühr terug in Nederland om zijn indoor wereldrecord van 103 uur non stop skiën te verbeteren naar 111 uur.

Het gaat de man, geboren en getogen in het Ruhrgebied (Oberhausen), vandaag de dag wonend in München/Oberallgäu, goed. De eerste 55 uur heeft hij goed doorstaan. Tijdens de eerste uren op de piste werd Flühr begeleid door zijn teamcheffin Sabrina Hoever en zijn arts Dr. Christian Schmidt. Hoever vertelt: "Christian maakt, een meer dan goede indruk op de ski's. Het is te zien hoeveel plezier hij tijdens het skiën beleeft. Samen met het team zullen wij er alles aan doen om te zorgen dat Christian het zo gemakkelijk mogelijk heeft tijdens deze recordpoging." Flühr is tijdens de recordpoging voorzien van een aantal elektroden. "Ik heb mijn lichaam beschikbaar gesteld aan de wetenschap," aldus Flühr. Er wordt een wetenschappelijke studie uitgevoerd door Dr. Christian Schmidt.

Behalve het record van Christian Flühr zal de Duitse Sylvie Maier (www.SnowAngel.de.ms) van 19 tot en met 20 september proberen het dameswereldrecord van 24 uur te verbeteren naar 33 uur. Sylvie Maier kwam op zondagavond aan in Landgraaf en stond niet veel later op de latten om te genieten van de sneeuw. Ook zij is goed voorbereid voor haar eerste indoor recordpoging.

Naast deze duurskirecords staat er nog veel meer op het programma in Landgraaf. Zo is er op 18 september een wereldrecordpoging om het record van de grootste skiklas te verbeteren. Op vrijdag 19 september zal de sneeuw het podium van iedereen zijn. Tijdens de 'Crazy Record Friday' kan iedereen zijn eigen wereldrecord opstellen.
Op zaterdag 20 september zal Flühr om 18.00 uur zijn laatste afdaling inzetten. Dan zijn de 111 uur op de piste voorbij. Na een warme douche en een uitgebreide maaltijd zullen Christian Flühr, Sylvie Maier en het wereldrecordteam zich melden op de afterparty, waar deze nieuwe wereldrecords tot in de late uurtjes gevierd zullen worden. Iedereen kan samen met de wereldrecordhouders gratis meefeesten op de muziek van coverband Just 2 Perfect.