Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 18 september 2008 (21.00 uur)

O-1845-2008 Woninginbraak in Scherpenisse
Donderdag omstreeks 02.00 uur werd ingebroken in een woning in de Laban Deurloostraat in Scherpenisse. De 83-jarige bewoonster, die nog wakker was, werd plotseling geconfronteerd met drie onbekende mannen in haar woning.
De drie mannen zijn maar enkele ogenblikken in de woning geweest, maar zagen toch kans om een tas met inhoud en een onbekend geldbedrag weg te nemen. Nadat de mannen verdwenen waren, zij gingen er vandoor in een auto, heeft de vrouw om hulp geroepen.Later werden ter hoogte van de kruising Postweg / Kadijk bij Poortvliet door de mannen enkele voorwerpen, afkomstig van de diefstal, uit de auto gegooid.
De politie is op zoek naar mensen die donderdag rond bovengenoemd tijdstip iets hebben gezien in de Laban Deurloostraat. Ook wil de politie graag weten of er mensen zijn die gezien hebben dat er op de kruising Postweg / Kadijk spullen uit een auto werden gegooid. Getuigen worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

Z-1846-2008 Woninginbraak in Terneuzen
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning in de Rozenstraat in Terneuzen.
Er werd een deur geforceerd en in de woning werden de kasten doorzocht en er werd een portemonnee met daarin enkele honderden euro's gestolen.

AANVULLING / WIJZIGING PERSBERICHT W-1843-2008
Dodelijk ongeval, Vlissingen
Omstreeks 14.06 uur vanmiddag vond op de kruising Bloemenlaan/President Rooseveltlaan in Vlissingen een dodelijk ongeval plaats.
Een personenauto, bestuurd door een 23-jarige Vlissinger en komend vanuit de richting Koudekerkseweg, reed op voornoemde kruising toen er ineens vanaf de Bloemenlaan een 51-jarige Vlissingse bromfietser aan kwam rijden, die de automobilist geen voorrang verleende. De twee kwamen vol met elkaar in botsing. De bromfietser werd vermoedelijk over de auto heen geslingerd en kwam met zijn hoofd op de stoeprand terecht. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar aan zijn verwondingen overleden.
De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht zich te melden bij het politiebureau in Vlissingen of te bellen naar 0900-8844.