Ingezonden persbericht

Jonge Socialisten Groningen: Parkeren onder de Grote Markt wél taboe

Jonge Socialisten: Parkeren onder de Grote Markt wél taboe

De Jonge Socialisten in de PvdA Groningen (JS) zijn van mening dat een parkeergarage onder de Grote Markt een slecht idee is. In 2001 verwierp de Groninger bevolking het plan om onder de Grote Markt een parkeergarage te bouwen. In het comité tegen die plannen was toen de JS ook vertegenwoordigd en wij vinden dat de argumenten van toen nogsteeds rechtovereind staan.

De wethouder Economie, Dijkstra, heeft in een commissievergadering te kennen gegeven dat hij de deur niet dichtgooit, wat betreft de jongerenorganisatie van de PvdA, is en blijft de deur op slot.

Afgelopen week zagen we dat de panden in Amsterdam flink verzakten. Bouwprojecten in de binnenstad zijn tijdrovend en onverspelbaar in de gevolgen. Daarom lijkt het ons nog steeds onverstandig om een groot bouwproject naast de Martinitoren te starten. "We gaan ervanuit dat het een verspreking is geweest van wethouder Dijkstra en het lijkt ons beter als eerst een begin wordt gemaakt met de oostwand van de Grote Markt." aldus voorzitter Jorn Michels. "Verder zijn er nog genoeg projecten in uitvoering in de stad en dat werk moet dan eerst maar eens worden afgemaakt."