Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hilversum, 10 september 2008

Consumentenvereniging vergelijkt schadeafhandeling van verzekeraars.

Interpolis Achmea Schade NV: allerslechtste behandelaar van brandschade

De Vereniging van Polisbezitters te Hilversum heeft de "Loden Brandpolis 2008", de prijs voor de slechtste afhandeling van brand-, diefstal- of waterschade toegekend aan Interpolis/Achmea. De Vereniging kent deze kwalificatie jaarlijks toe. De directeur schade van Interpolis, dhr. R. Coolen, heeft inmiddels laten weten: "zich niet te herkennen in de jurybeoordeling en niet van plan te zijn de prijs op de Polisbezitters-vergadering van 18 september aanstaande in ontvangst te nemen".

Wij liggen als belangenvereniging van verzekerden goed op koers. Ook met het continue beoordelen van schadeverzekeringsmaatschappijen op het gebied van geleverde kwaliteit der schadebehandeling en schadeafwikkeling.

De Vereniging heeft in een aantal schadecategorieën een klassement van bevindingen ingesteld. Er wordt momenteel een laatste controle uitgevoerd op de kwaliteit van de schadebehandeling van Ziektekostenverzekeraars en aansprakelijkheidsverzekeraars voor particulieren. De scores zijn gebaseerd op enerzijds berichtgeving en klachten die ons qualitate qua bereiken, en anderzijds onze eigen ervaringen in de schadebehandeling en afwikkeling en gerechtelijke procedures, in het verslagjaar.

Op het gebied van:

. medewerking aan een transparante schadeafhandeling door de buitendienst/eigen expert;
. medewerking aan een transparante schadeafhandeling door de binnendienst/ schadebehandelaar;
. concrete invulling van het Schaderegelingbeleid van het Verbond van Verzekeraars;
. gebrekkige dekking of onjuiste algemene (polis)voorwaarden;
. het niet adequaat reageren op voorgelegde directieklachten;

is Interpolis/Achmea, voor wat betreft deze zaken, in het kader van "brand"-schaden, dit eerste jaar het meest negatief uit de bus gekomen. Overigens zijn de gepresenteerde resultaten aangepast aan de omvang en marktpositie in Nederland.

EINDE PERSBERICHT

Wij stellen het zeer op prijs als u het bovenstaande opneemt op uw website en/of op andere wijze onder de aandacht wilt brengen van uw lezers.
---

Bron:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Drs. Bob van der Mast, Voorzitter der Vereniging van Polisbezitters, Noordse Bosje 16 HILVERSUM. Correspondentieadres Postbus 2390 1200 CJ HILVERSUM T 035-6241763 F 035-6234457I www.polisbezitters.nl, E-mail b.vandermast@polisbezitters.nl

-----------------------
Vereniging van Polisbezitters

Uw schadeclaim, onze zorg

-----------------------
Datum
10 september 2008


---- --