Ingezonden persbericht


LOTING DAVIS CUP LIVE VIA INTERNET

Donderdag 18 september a.s. vindt in Apeldoorn om 12.00 uur de officiële loting plaats van het Davis Cup by BNP Paribas-duel tussen Nederland en Zuid-Korea. Dit gebeurt in de raadszaal van het Stadhuis. Een unieke gebeurtenis voor Apeldoorn! Het programma is live te volgen via een webcast op www.apeldoorn.nl/daviscup.

Straattennis

Voorafgaand aan de loting organiseren de KNLTB en de gemeente Apeldoorn in het kader van de Davis Cup, straattennis voor de Apeldoornse jeugd. Hiervoor wordt het Marktplein omgebouwd tot een heuse tennisbaan. Ruim 500 kinderen krijgen dan de gelegenheid met enkele Nederlandse en Zuid-Koreaanse Davis Cup-spelers een balletje te slaan. De loting vindt plaats om 12.00 uur, daarna spelen de kinderen nog tot 14.30 uur door op het plein.

Omnisport

Dit jaar is Apeldoorn de trotse gastheer voor de Davis Cup, het landentoernooi voor tennis op wereldniveau. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 september spelen het REAAL Nederlands Davis Cup Team en het Zuid-Koreaans Davis Cup Team voor promotie naar de Wereldgroep. De wedstrijden worden gespeeld in het splinternieuwe Omnisport, een professionele sportaccommodatie met onder meer een indoor-wielerbaan en atletiekbaan. Speciaal voor het tennisevenement wordt er tijdelijk een gravelbaan aangelegd.

Kaarten

Wilt u ook bij dit toptennisevenement aanwezig zijn? Dat kan! Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.topticketline.nl of 0900 300 5000 (¤ 0,45 p/min). Op www.nederlandzuidkorea.nl leest u alles over het Davis Cup-duel en de nevenactiviteiten.



Ingezonden persbericht