Gemeente Rotterdam


---
Start Campagne 'Samen wonen, samen werken'
Wethouder Kriens bezoekt ex-dakloze

Donderdag 18 september om 9.00 uur gaat Jantine Kriens, wethouder maatschappelijke opvang, op bezoek bij Harold, een voormalig dakloze. Harold leefde vroeger op straat en had een alcoholverslaving. Nu woont hij zelfstandig en werkt hij als stratenmaker in een re-integratieproject. Samen met twee andere ex-daklozen heeft hij meegewerkt aan de campagne 'Samen wonen, samen werken'. De beelden laten zien dat de maatschappelijke opvang in Rotterdam succesvol is.

Het leven van 2100 daklozen is verbeterd dankzij het plan van aanpak Maatschappelijke Opvang. Rotterdam helpt hiermee voormalig dak- en thuislozen aan het werk. Dat benadrukt de campagne 'Samen wonen, samen werken' die maandag 22 september van start gaat. De resultaten na twee jaar: er zijn bijna geen buitenslapers meer, 2100 van de 2900 Rotterdamse dak- en thuislozen hebben al een persoonlijk begeleidingsplan en krijgen nu zorg. Van die groep zitten 900 mensen al drie maanden of langer in een stabiele leefsituatie. Er wordt minder gebruik gemaakt van de nachtopvang. Ook de politie rapporteert minder overlast.

Wethouder Kriens bezoekt Harold op zijn werkplek bij winkelcentrum Hesseplaats, Rotterdam-Ommoord. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

|[pic]                          |[pic]                          |
|Harold, campagne 2006          |Harold, campagne 2008          |
Programma
. 09.00 uur: Jantine Kriens bezoekt Harold op zijn werkplek ter hoogte van Hesseplaats 94 . 09.30 uur: Jantine Kriens overhandigt de drie ex-daklozen hun eigen campagneposter in Brasserie de Verandering, Hesseplaats 102 b . 10.00 uur: einde.

noot voor de redactie/