Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 17 september 2008

Verkeersregelaars bij "autoloze zondag" lopen gevaar

Er is weer een nieuw milieu feestje op komst "autoloze zondag" wat in werkelijkheid niets anders is dan 'n politiek propagandafeestje, verbloemd met een peperduur zweverige milieusausje van maar liefst 200.000euro. PURE GELDVERKWISTING!! Alsof een autoloze zondag binnen de ringbanen in Tilburg een bijdrage zou leveren aan het milieuvraagstuk of bewustwording daarvan. Op 21 september is het dan zover en de ingrediënten geldverspilling en dagdromen zijn weer in overvloed aanwezig.

Voor de verkeersregelaars kan de autoloze zondag wel eens minder leuk gaan worden. Deze verkeersregelaars zullen de frustraties van de Tilburgers over zich heen krijgen, als zij aan de Ringbanen het in- en uitkomend verkeer een halt moeten gaan toeroepen. Ook binnen de ringbanen zullen de verkeersregelaars de handen vol hebben aan geïrriteerde burgers die geen enkel begrip kunnen opbrengen voor deze onzin en pure geldverkwisting

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vraag :


1) Hoe gaat u voorkomen dat de verkeersregelaars gevaar lopen op 21 september?
2) Bent u zich ervan bewust dat er op 21 september ook mensen moeten werken, er verjaardagen gevierd worden en er ook andere feesten en bijeenkomsten van normale burgers zullen plaatsvinden zonder een zweverige milieusausje en zonder partijpolitieke propaganda?
3) Zo, ja hoe gaat u deze belastingbetalers niet frustreren en ze de toegang geven tot de wegen zodat zij op hun plaats van bestemming kunnen komen?
4) Bent u het met de Lijst Smolders eens dat verkeersregelaars geen gevaar mogen lopen voor partijpolitieke propaganda verbloemd met een peperduur zweverige milieusausje?
5) Bent u het met de Lijst Smolders eens dat u 200.000 euro belastinggeld niet mag inzetten voor partijpolitieke propaganda verbloemd met een peperduur zweverige milieusausje.

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart


---- --