Chantal Janzen verlaat tijdelijk haar Tarzan

18/09/2008 06:00

Joop van den Ende Theaterproducties

Chantal Janzen is voorlopig niet te zien zijn als Jane in de musical Tarzan. Vanwege haar zwangerschap is het voor Chantal de komende maanden niet meer mogelijk om deze rol te kunnen spelen in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Tijdens de afwezigheid van Chantal zal de rol van Jane vertolkt worden door Bente van den Brand. Chantal: "Ik vind het heel erg jammer dat ik Tarzan voorlopig moet verlaten, maar na mijn zwangerschap keer ik zeker weer terug. De reden van mijn vertrek is gelukkig wel de leukste reden die ik kan bedenken. Ik weet zeker dat Bente een fantastische Jane is."

Bente van den Brand studeerde twee jaar geleden cum laude af aan het Brabants Conservatorium richting muziektheater. Na haar studie werd Bente direct aangenomen als understudy voor de rol van Jane in Tarzan. Eerder was Bente te zien in de schoolproducties Joe, Company en Merrily We Roll Along. Op televisie was Bente te zien in de voorstelling Rode wangen van Herman van Veen. Bente: "Ik ben ontzettend blij met de unieke kans om de rol van Jane over te nemen van Chantal. Dit is een droom die werkelijkheid wordt. Ik ga ontzettend genieten van de komende periode."

Het succes van de musical Tarzan kent geen grenzen. Tijdens het Musical Award Gala werd Tarzan bekroond tot Musical van het Jaar en inmiddels zijn er al meer dan 1,3 miljoen kaarten verkocht. Nadat het castalbum vorig jaar Goud werd, is het Nederlandse castalbum nu bekroond met de Platina status. Chantal Janzen ontving gisteren in de uitzending van RTL Boulevard de Platina Award uit handen van Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz.

Tarzan vertelt het spectaculaire verhaal van een jongen die zijn afkomst zoekt en een hartstochtelijke liefde vindt. Tarzan is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl