Gemeente Lingewaard


Getuigen gezocht van vuildump in de polder te Huissen


Op donderdag 11
september kreeg de gemeente een aantal meldingen van inwoners over een vuildump in de polder van Huissen. De milieupolitie trof in de polder aan de Angerensedijk bij de Grote Bloem in Huissen een grote hoeveelheid vuilniszakken en grof huisvuil aan. Bij nader onderzoek bleek het afval afkomstig te zijn van een inwoner van Huissen.

Bij verhoor van de verdachte, bleek dat het afval op een aanhangwagen was geladen om af te voeren naar een afvalverwerkingsbedrijf. Deze aanhanger werd vervolgens rond woensdag 10 september gestolen en door de dader(s) bij de grote Bloem in Huissen uitgeladen.

Wij roepen u op om contact op te nemen met de milieupolitie indien u rond 10 september iets verdachts heeft gezien. Uw informatie kan helpen om de diefstal en/of de dumping verder op te lossen. U kunt de milieupolitie bereiken op telefoonnummer 026-3260111.

Het afval in de polder is dezelfde dag nog opgeruimd en op de juiste wijze afgevoerd door de rechtmatige eigenaar. Een proces-verbaal bleef achterwege, omdat de verdachte niet verantwoordelijk was voor de dumping.