Flanderijn verkoopt belang in InVesting

18/09/2008 06:00

Creative Venue BV

Rotterdam, 18 september 2008 / De landelijk opererende incasso-en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn heeft haar belang van 19,5% in InVesting B.V. uit Hilversum verkocht. De transactie vond eerder deze week plaats. De aandelen zijn ingekocht door InVesting zelf. Over de financiële omvang van de transactie worden geen mededelingen gedaan.

InVesting is de naam van de holdingorganisatie waarbinnen een aantal ondernemingen actief is op het gebied van incasso- en creditmanagementdiensten. Vesting Finance, waarmee Flanderijn in 2006 een samenwerkingsverband sloot, is daarvan een van de bekendere.

Met de verkoop van de aandelen lopen Flanderijn en InVesting vooruit op het van kracht worden van nieuwe regelgeving van de KBvG (Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders). Die verbiedt gerechtsdeurwaarders per 1 januari 2009 om zich direct of indirect bezig te houden met het kopen van debiteurenportefeuilles (vorderingen). Omdat dit juist één van de kernactiviteiten van InVesting is, heeft de directie van Flanderijn besloten niet langer als aandeelhouder aan te blijven en afstand te doen van haar belang.

"Integer en zuiver handelen staat bij onze organisatie en de aandeelhouders van InVesting voorop", aldus Tom van Eck, directievoorzitter bij Flanderijn. "Activiteiten die in 2006 nog pasten binnen de kaders van de regelgeving, vallen daar in de toekomst buiten. Volgens onze beroepsorganisatie verhoudt het kopen van vorderingen zich niet met de onafhankelijke positie die van gerechtsdeurwaarders mag worden verwacht. Hoewel wij daar anders over denken hebben wij, nu de regels met ingang van volgend jaar zo duidelijk worden gesteld, besloten onze deelname in InVesting te beëindigen."

Willem Bommeljé, directeur InVesting: "Deze aandelenverkoop betekent niet het einde van de succesvolle samenwerking tussen InVesting en Flanderijn. Het bestaande partnership, waarbij wederzijds gebruik gemaakt wordt van elkaars diensten, zal in stand gehouden worden."

Flanderijn beweegt zich op een breed terrein van incasso, moeilijk inbare vorderingen en betalingsbeheer. De organisatie biedt een landelijke dienstverlening vanuit 12 kantoren. In totaal werken er meer dan 400 medewerkers waaronder gerechtsdeurwaarders, toegevoegd-kandidaat-gerechtsdeurwaarders, juristen en incassomedewerkers. Dit betekent dat Flanderijn zowel in het minnelijke als het gerechtelijke traject haar opdrachtgevers landelijke dekking biedt.





http://www.flanderijn.nl