Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 17 september 2008

Bouwt directeur gebiedsontwikkeling
bewust op perceel van de buren?

Bouwvergunningen moeten in Tilburg worden aangevraagd om "wildgroei " en ongewenste praktijken tegen te gaan. De LST is sterke voorstander van het beleid dat vergunningen worden getoetst op vastgestelde criteria. Handhaving is ook noodzakelijk om dit beleid een succes te laten zijn. In Tilburg wordt er blijkbaar niet zo nauwkeurig gekeken of bouwen in de stad gebeurd conform de vastgestelde normen en afspraken. Dat dit tot ongewenste en vervelende situatie"s kan lijden mogen duidelijk zijn. Als echter mocht blijken dat zelfs de directeur gebiedsontwikkeling van de gemeente Tilburg de geldende regels aan haar laars lapt is het hek volgens de LST helemaal van de dam. Naar onze mening heeft een topambtenaar juist een voorbeeldfunctie te vervullen. Volgens de buren presteert de directeur gebiedsontwikkeling v/d gemeente Tilburg het om bewust te bouwen op andermans perceel ( kadastrale metingen wijzen e.e.a. uit ) De directeur gebiedsontwikkeling van de gemeente Tilburg gaat desondanks gewoon haar gang en trekt zich helemaal niets aan van zijn/haar keurige buren. De LST is daar erg over verontwaardigd en vraagt zich dan ook af of hier sprake is van machtsmisbruik en/of intimidatie

De LST stelt daarom de volgende vragen:


1) Bent u bereid te onderzoeken of de afgegeven vergunningen aan de directeur gebiedsontwikkeling van de gemeente Tilburg, m.b.t het perceel aan de Burgemeester Suijsstraat te Tilburg correct zijn en of er tijdens de bouw wel gehandhaafd is door de gemeente Tilburg.
2) Bent u bereid te onderzoeken of er niet bewust gebouwd is op het perceel van de buren.
3) Bent u het met de LST eens dat een topambtenaar van de gemeente Tilburg een voorbeeldfunctie heeft.
4) Indien blijkt uit de stukken en kadastrale metingen dat de topambtenaar van de gemeente Tilburg onrechtmatig handelt neemt u dan maatregelen.
5) Bent u bereid de handhaving van afgegeven bouwvergunningen in de gehele stad in de toekomst nauwkeuriger te laten volgen.

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Arjen Roos, Harrie de Swart, Patrick v/d Wijgert


---- --