Imtech NV

Published: 07:30 18.09.2008 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: 250 miljoen euro energiemanagementcontracten in Duitsland

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft in Duitsland ter waarde van in totaal ruim 250 miljoen euro lange termijn energiemanagementcontracten afgesloten met Caterpillar nabij Kiel en Infineon Technologies nabij München. Hierdoor wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd. Deze orders bevestigen de sterke positie van Imtech op de Europese energiemarkt.

Bestuursvoorzitter René van der Bruggen van Imtech: 'Imtech ontwikkelt zich tot een toonaangevende technische dienstverlener met een breed scala aan technische oplossingen voor zowel het opwekken als besparen van energie. Vorig jaar realiseerde Imtech in de energiemarkt opbrengsten van bijna 550 miljoen euro (bijna 17% van de totale opbrengsten van 3.346 miljoen euro). Enige voorbeelden zijn: de technologische inrichting van biomassa- en biodieselcentrales, energiecentrales, decentrale warmtekrachtcentrales, thermische energie en de technische inrichting van energiezuinige kantoren ('green offices'). De energiemanagementcontracten met Caterpillar en Infineon Technologies betekenen dat Imtech zich ook op het gebied van energiemanagement positief ontwikkelt. Tevens dragen de contracten goed bij aan de verdere groei van Imtech op de Europese energiemarkt.'

Energiemanagementcontract Caterpillar
Op een 50 hectare groot industrieel terrein in Friedrichsort nabij Kiel produceert Caterpillar generatoren voor energieopwekking en dieselmotoren voor de scheepsvaart. Imtech Deutschland is hier vanaf 2002 actief met een energiemanagementcontract dat op de meest energiezuinige wijze de beschikbaarheid van elektrische energie, stoom, gas, water en perslucht garandeert, inclusief alle gerelateerde elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen en het technisch onderhoud en beheer. Dit energiemanagementcontract is onlangs met 11 jaar verlengd tot 2019 en vertegenwoordigt een waarde van ruim 130 miljoen euro. Dit contract leidt tot een aanzienlijk energiebesparing.

Managementcontract Infineon
Op de 60 hectare grote campus van het hoofdkantoor van Infineon, producent van semi-conductors, in Neubiberg nabij München is Imtech sinds 2005 verantwoordelijkheid voor levering van warmte, stroom, noodstroom, koeling en water. In aanvulling op dit energieleveringscontract gaat Imtech voor een periode van 15 jaar ook het complete gebouwmanagement op zich nemen en wordt verantwoordelijk voor het gebruik, onderhoud en beheer van alle technische faciliteiten op het complete terrein, inclusief de levering en beheer van energie. Door dit contract realiseert Infineon een omvangrijke additionele energiebesparing gedurende de contractperiode.

Sterke speler op de Duitse energiemarkt
Op de Duitse energiemarkt is Imtech één van de belangrijkste spelers en specialist op het gebied van energiebesparing. Imtech focust zich op een breed pakket aan energieservices en specifieke technologie gericht op het optimaliseren van de energieperformance en richt zich expliciet op energie-intensieve industrieën en omvangrijke vastgoedcomplexen. Imtech is niet alleen in staat op meerjarenbasis de complete verantwoordelijkheid op zich te nemen voor levering, onderhoud en beheer van alle energieleveringen, maar integreert met innovatieve technologie het complete energieproces in bedrijfs- en productieprocessen. Hierbij worden alle operationele systemen en processen geanayseerd en geoptimaliseerd. Dit leidt niet alleen tot efficiencyverbeteringen maar ook tot aanzienlijke kosten- en energiebesparingen. In februari van dit jaar verwierf Imtech nog een energiecontract ter waarde van 140 miljoen euro in het nieuwe hoofdkantoor van de Duitse Nationale Veiligheidsdienst (Bundesnachrichtendienst) in Berlijn.

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 19.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 3,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oost-Europa, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 14.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.eu