Ingezonden persbericht


Unisys helpt bij modernisering chequeverwerking van Rabobank


- Nieuwe toepassing stelt vooraanstaande Nederlandse bank in staat tot ongeveer 200 buitenlandse cheques per minuut te verwerken -

Schiphol-Rijk, 18 september 2008 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) kondigt vandaag aan de volgende generatie verwerkingsoplossingen voor buitenlandse cheques te implementeren bij Rabobank, één van de grootste financiële dienstenaanbieders in Nederland. De nieuwe oplossing biedt de bank de mogelijkheid tot ongeveer 200 buitenlandse cheques per minuut te verwerken.

Unisys zal het bestaande cheque-applicatiesysteem moderniseren om een veiliger en kostefficiënter betalingsplatform te creëren zodat alle, uit het buitenland afkomstige cheques behandeld kunnen worden. Unisys helpt de bank bij de migratie van het chequeverwerkingsysteem naar een Microsoft.NET framework, waardoor integratie in een standaard serveromgeving mogelijk is. In vergelijking tot de voorgaande operaties - die afhankelijk waren van een gecentraliseerde, grensoverschrijdend chequeverwerkingsysteem - kan Rabobank hierdoor zowel de verwerkingstijd verkorten als de flexibiliteit van het proces vergroten.

"Het is belangrijk dat wij samenwerken met een partner die gebruik kan maken van onze huidige infrastructuur om de kosten en productiviteitefficiency te verbeteren, en ons toch de flexibiliteit geeft om te moderniseren en ons voor te bereiden op de toekomst," zegt Arno Schellekens, Hoofd Operations Betalen & Sparen bij Rabobank.

Als onderdeel van het contract zal Unisys tevens de Unisys Quantum NDP200 implementeren, een hogesnelheid documentscanner om de buitenlandse cheques van de Rabobank te verwerken. Daarnaast bevat het contract een nieuwe support- en onderhoudsovereenkomst die voortbouwt op de bestaande relatie met de bank.

"Onze nieuwe implementatie ondersteunt Rabobank bij het afstemmen van de business en ICT-doelen, waardoor er een flexibel, kostefficiënt operating model ontstaat die de prestatie verbetert en de flexibiliteit binnen de bank vergroot," zegt Bart Steukers, managing partner, Global Industries, Continental Europe bij Unisys. "Ondanks het feit dat cheques in Nederland al jaren niet meer gebruikt worden, maken buitenlandse cheques een significant deel uit van de transacties bij Rabobank. Deze oplossing, die de voordelen van deze applicatiemodernisering en systeemintegratie maximaliseert, helpt Rabobank om zich gemakkelijk aan te passen aan toekomstige veranderingen, nu het gebruik van cheques wereldwijd vermindert en banken steeds verder evolueren naar een papierloze omgeving."

Over Rabobank Groep

De Rabobank Groep is een financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag met een zeer breed aanbod van financiële diensten en producten. Zij vindt haar oorsprong in de lokale kredietcoöperaties die ruim honderd jaar geleden in Nederland werden opgericht. De Rabobank Groep is actief op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, vermogensbeheer, leasing en vastgoed. De nadruk ligt in Nederland op all-finance dienstverlening en internationaal op food & agri. De organisatie heeft ruim 60.000 medewerkers in 43 landen. De Rabobank Groep heeft de hoogste kwalificatie voor kredietwaardigheid, de Triple A-rating, van de bekende internationale ratinginstituten Standard & Poor's, Moody's en Dominion Bond Rating Service en behoort gemeten naar kernvermogen tot de twintig grootste financiële instellingen ter wereld. Voor meer informatie www.rabobank.com.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.