Politiedag 2008

Persberichten Heuvelrug, 08.30 uur

Utrecht, 18-09-2008

Brand in auto

VEENENDAAL- Op donderdagochtend werd een auto in brand gestoken. Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding dat een auto in brand stond aan de Mr. Heemskerkstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een auto in brand staan. De auto werd direct geblust maar raakte wel zwaar beschadigd. De politie gaat uit van brandstichting en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844. Opvallend was dat bij een nabijgelegen winkel twee ruiten waren kapotgeslagen.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL- Op woensdagmiddag werden een twee jongens aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 17.00 uur wilden een 15 en 17-jarige jongen uit Rhenen een winkel aan de Scheepjeshof verlaten zonder drie blikjes redbull af te rekenen. Na de diefstal kregen zij geen vleugels en werden direct aangehouden door winkelpersoneel. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

Schennispleger

DOORN- Op woensdagmiddag werden kinderen geconfronteerd met een schennispleger. Omstreeks 16.15 uur waren twee kinderen aan het spelen bij een schoolplein aan de Bloemengaard. Plotseling stond een onbekende man bij de zandbak. De kinderen voelden zich hier niet prettig bij en liepen weg. Omdat ze toch graag wilden spelen liepen zij op een gegeven moment weer terug en toen stond deze man er weer. Nu liet hij zijn geslachtdeel zien aan de kinderen. De kinderen vertrokken gelijk en de man verdween ook. Signalement:

Man, blanke huidskleur, dun postuur, alleen haar op zijkant van hoofd, bruine snor en gekleed in een rood/groen blousse met blauwe spijkerbroek, er weer.. De politie zoekt getuigen en zij kunnen contact opnemen op 0900-8844, Heuvelrug.