Politiedag 2008

Persberichten Eemland zuid, 08.30 uur

Utrecht, 18-09-2008

Verdachten voor mishandeling man (zie persbericht Eemland zuid dd. 31-08-08)

AMERSFOORT De politie verdenkt drie mannen uit Amersfoort in de leeftijd van 21 t/m 28 jaar van de mishandeling van een 49-jarige man uit Radewijk. Op 7 september werd een 22-jarige verdachte hierover gehoord. Op 10 september werd een 21-jarige man in zijn woning aangehouden, op 16 september meldde een 28-jarige verdachte zich zelf aan het bureau nadat zijn woning door de politie was doorzocht.

Aanleiding van de mishandeling was een verkeersconflict. Het 49-jarige slachtoffer reed op 29 augustus in zijn auto over de Rijksweg A1 vanuit de richting Zwolle. Plotseling werd hij ingehaald door twee voertuigen die als gekken links en rechts over de snelweg reden. De man parkeerde zijn auto ter hoogte van de afslag Amersfoort noord en wilde de twee chauffeurs aanspreken. Als snel kwamen drie mannen uit beide autos. Zij worden ervan verdacht de 49-jarige autobestuurder vervolgens te hebben bedreigd en mishandeld. Hij liep hierdoor letsel op aan het gezicht.

Omstanders noteerden de kentekens en hielpen de bestuurder. In combinatie met de verklaringen van het slachtoffer en de getuigen leidde dit uiteindelijk tot de verdachten. De politie rond het onderzoeksdossier af voor verdere behandeling van de zaak bij het openbaar ministerie.

Autovernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een autovernieler aangehouden. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat iemand op de Celzusterenstraat een deuk in de auto van de 47-jarige man uit Amersfoort had geschopt. Agenten gingen ter plaatse en na kort onderzoek kon een 26-jarige man uit Amersfoort worden aangehouden. Vermoedelijk kwam de man tot zijn daad vanwege een conflict wat hij met de 47-jarige man heeft.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op het Neptunusplein kregen woensdagmiddag vijf fietsers een bekeuring omdat ze door het voetgangersgebied fietsten. Bij deze controle kregen agenten positieve reacties van het winkelend publiek.