Ingezonden persbericht


Uitstekende vooruitzichten voor de groei in technische service industrie

AMSTERDAM, September 18/PRNewswire/ --


- Onderzoek van Noventum Service Management Consultants analyseert succesvolle strategieën

Bedrijven zien in dat het bieden van technische service die hun klanten ondersteunt bij het gebruik van technologieën een aanzienlijke verbetering van omzet en winst oplevert. Meestal levert technische service een aanmerkelijke groei van de omzet op, maar een winstgevende groei vereist een goede servicestrategie.

Noventum Service Management Consultants onderzocht de strategieën van serviceorganisaties en hun invloed op de bedrijfsresultaten. 41 % van de onderzochte bedrijven concentreert zich op services met een hoge toegevoegde waarde of richt zich op het verbeteren van de klantrelatie. In de komende jaren verwacht ruim 50 % van deze bedrijven meer dan 10% omzetgroei, een derde zelfs meer dan 20 % groei. Bijna 40 % schat de jaarlijkse groei van hun winstmarge op meer dan 10 %.

"Tijdens ons onderzoek hebben we 6 verschillende strategieën geïdentificeerd die worden toegepast. Daarvan lijken slechts 2 te leiden tot winstgevende groei en blijvend succes", vertelt Hilbrand Rustema. "Wij willen met onze onderzoeken concreet aangeven hoe deze succesvolle strategieën in bedrijven worden ingevoerd."

De deelnemers geven aan één van de volgende strategieën te volgen:

18 %: richt zich op merkgedreven services van hoge toegevoegde waarde 23 %: richt zich op het onderhouden en verbeteren van een persoonlijke relatie met de klant
16 %: richt zich op een zo laag mogelijke prijs voor een hoogwaardige service
31 %: richt zich op het bieden van extra onderscheidende voordelen op de service
4 %: er is een verschuiving gaande van cost centre naar profit centre 8 %: de serviceafdeling wordt gezien als een cost centre

"Succesvolle servicebedrijven beginnen geen prijzenoorlog met concurrenten, maar concentreren zich op het begrijpen van de behoeften van klanten", stelt Hilbrand Rustema vast. "Deze bedrijven ontwikkelen samen met klanten innovatieve serviceproposities, die veel verder gaan dan alleen onderhoud en reparatie".

Het onderzoek is samen met directieleden van serviceorganisaties ontworpen tijdens roundtable sessies. 180 bedrijven in Europa en Noord Amerika hebben deelgenomen. Een executive summary is beschikbaar op http://www.thefutureofservice.com., waar men zich ook kan inschrijven voor de gerelateerde congressen.

Noventum Service Management Consultants ondersteunt bedrijven om hun service strategisch onderscheidend te maken. Noventum werkt samen samen met partner Service Strategies en wereldwijd tevens onder de merknamen Taurel Service Management en Downton Service Management.

Media contact: Jan van Veen
Tel: +31-297-566241
E-mail: press@noventum.eu
Website: http://www.noventum.eu

Source: Noventum Service Management Consultants

Media contact: Jan van Veen, Tel: +31-297-566241, E-mail: press@noventum.eu