Rechtbank 's-Hertogenbosch


Hof gelast nadere getuigenverhoren in de zaak Mandy Pijnenburg

's-Hertogenbosch, 17 september 2008 â In de zaak rond Mandy Pijnenburg heeft het gerechtshof âs-Hertogenbosch besloten nog een aantal getuigen te laten horen, waarvan sommigen in de Dominicaanse Republiek verblijven. Mandy zelf, die in de Dominicaanse Republiek een straf uitzit voor drugssmokkel, zal ook nader worden gehoord.

Op de zitting van 9 september jl. hebben de raadslieden van de zes verdachten een aantal onderzoekswensen gedaan onder meer over het horen van getuigen. Dit naar aanleiding van nieuwe feiten en omstandigheden die in de zaak naar voren zijn gekomen.

Het hof heeft het in het belang van het onderzoek geacht dat naast enkele nieuwe getuigen, Mandy zelf, die inmiddels onherroepelijk is veroordeeld, en enkele andere getuigen die eerder zijn gehoord, opnieuw zullen worden gehoord

Op 21 maart jl. veroordeelde de rechtbank Breda de zes verdachten tot straffen tussen de 24 maanden en vier jaar cel. De 32-jarige hoofdverdachte van loverboypraktijken en betrokkenheid bij een drugstransport, de overigen alleen voor dat laatste feit.

Op 11 november 2008 om 14.30 uur zal de zaak weer worden hervat.

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 17 september 2008