Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Goldfish: informele ruimte vergroot betrokkenheid IT-ers

Steelcase richt kantoor volledig in

Amsterdam, 18 september 2008 IT-dienstverlener Goldfish heeft een kantoor geopend in Waardenburg. De expert in ERP-oplossingen en projectmanagement betrekt voor het eerst, sinds de oprichting acht jaar geleden, een kantoor. Steelcase verzorgde de totale inrichting van het kantoor; van vloer tot wand en van meubilair tot kleurgebruik.

IT-bedrijven doen er tegenwoordig alles aan om gekwalificeerde medewerkers te werven en te behouden. In een branche die zo dynamisch en veranderlijk is, blijft het een grote uitdaging om goede mensen te binden en te betrekken bij het bedrijf. Het creëren van een ontmoetingsplek werd, naarmate we groeiden, steeds belangrijker om de betrokkenheid te behouden , stelt medeoprichter en eigenaar René Caubo van Goldfish. Met 35 consultants in dienst kregen we meer behoefte om elkaar te zien en te spreken.

Steelcase organiseerde workshops om de bedrijfscultuur in kaart te brengen. De cultuur en bedrijfsdoelstellingen werden vervolgens vertaald in een ontwerp van de kantoorruimte. Er zijn zowel formele als informele ontmoetingsruimtes gecreëerd. Uit onderzoek van Steelcase blijkt dat juist op informele plekken nieuwe ideeën ontstaan en belangrijke informatie uitgewisseld wordt. Het splinternieuwe kantoor wordt onder andere gebruikt voor het ontvangen van klanten, het geven van incompanytrainingen en het bijpraten met collega s.

Totale inrichting

Steelcase verzorgde, samen met partners, de gehele inrichting van de kantoorruimte; (glazen) wanden, vloeren, plafonds en meubilair. En dat binnen een kort tijdsbestek , glimlacht Mario Gerssen van Steelcase. De kleuren zijn warm en fris; zilver, wit, Goldfish -oranje, taupe en olijfgroen. Goldfish koos voor duurzame producten zoals de Think stoel die voor 99 procent recyclebaar is. De B Free Lounge, een zitmeubel dat bij uitstek geschikt is voor informele gesprekken, heeft ook een plek gekregen in het kantoor.

Het is een verademing , zegt Caubo. In de beginfase was er geen behoefte aan een kantoor; vergaderingen vonden plaats in hotels en de consultants werkten vanuit huis of bij de klant. Maar naarmate we groeiden, groeide ook de behoefte aan contact. Met dit kantoor hebben we een mooie plek om samen te werken en verder te groeien. We hebben zelfs onze nieuwe huisstijl op de inrichting gebaseerd.

Over Goldfish

Goldfish is gespecialiseerd in het begeleiden en uitvoeren van ERP-projecten (Enterprise Resource Planning). De IT-consultants doen grootschalige projecten voor bedrijven in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie zoals bijvoorbeeld Heinz, SaraLee, Danone en Sanquin. Zie