Persbericht

NAVTEQ verwelkomt deCarta als wereldwijde sponsor van de NAVTEQ Global LBS Challenge®

~ Aanmelden nu open voor EMEA en de Amerikaanse gebieden ~

Veldhoven, 18 september, 2008 NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, verwelkomt deCarta als wereldwijde sponsor voor de zesde NAVTEQ Global LBS Challenge. deCarta is aanbieder van software en diensten voor de location-based services (LBS) industrie. Dit is het vijfde achtereenvolgende jaar dat deCarta de LBS Challenge sponsort. Het is voor het eerst dat deCarta sponsor in alle regio s van de Global LBS Challenge: Europa, Midden-Oosten, Afrika (EMEA), de Amerikaanse gebieden en Pacifisch Azië (APAC).

De wedstrijd daagt ontwikkelaars over de hele wereld uit om innovatieve LBS-applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties moeten werken via mobiele telefoons en/ of draadloze draagbare apparaten die dynamische positioneringstechnologie en NAVTEQ®-kaarten gebruiken. Deelnemers dingen mee naar een wereldwijze prijzenpot met geld en data licenties. Daarnaast krijgen zij kosteloze publiciteit voor hun applicatie. Sinds de introductie in 2003 heeft ongeveer 25% van de bedrijven in de halve finale venture capital funding ontvangen of hun applicatie op de markt gebracht. Vele hiervan draaien op bekende draadloze apparaten.

De wereldwijde prijzenpot voor de NAVTEQ Global LBS Challenge van dit jaar is de grootste ooit: ¬3 miljoen euro. De winnende ontwikkelaars in iedere regio delen de prijzenpot met geld, kaart- en tool-licenties en apparaten.

deCarta biedt alle deelnemers aan de Global LBS Challenge toegang tot hun Drill Down Server® geospatial software platform en webdiensten. Hierdoor kunnen de LBS-ontwerpers snel applicaties bouwen die diverse bronnen en kaarten integreren voor complexe kaart-, routeplanning- en ruimtelijke zoekfuncties. Daarnaast zal het bedrijf de bètaversie van haar recentelijk aangekondigde deCarta Mobile"-platform beschikbaar stellen. deCarta Mobile is een klant/server architectuur met een gebruiksvriendelijke J2ME-Application Programming Interface (API). Het biedt een raamwerk voor de snelle ontwikkeling van mobiele kaart-applicaties. Het platform laat ontwikkelaars van mobiele applicaties in- en uitzoombare kaarten, 360-graden beelden, zoom, routeplanning, geo-codering, omgedraaide geo-codering en pin overlays implementeren in hun applicaties. deCarta Mobile Client" is een allesomvattende API. Het ondersteunt de functionaliteit die nodig is voor de meeste location-enabled applicaties die gebruikt worden voor mobiele zoekfuncties, routeplanning en mobile tracking. De API is beschikbaar voor J2ME-omgevingen met binnenkort ook een iPhone®-implementatie.

Om de winnaars en verliezend finalisten te helpen in alle drie de gebieden waarin de wedstrijd gehouden wordt, helpt deCarta hen de overheadkosten in hun eerste jaar te verminderen. deCarta reikt eenjarige licenties uit van zijn Drill Down Server geospatial software platform of Hosted Web Services.

De NAVTEQ Global LBS Challenge is een geweldig platform voor getalenteerde applicatieontwikkelaars om hun baanbrekende, marktklare mobiele oplossingen te tonen , zegt J. Kim Fennell, President en CEO van deCarta. We zijn verheugd dat we weer een integraal onderdeel van het programma zijn dat al zoveel bedrijven geholpen heeft om hun commerciële oplossing te introduceren. Daarnaast bieden we geospatial tools en technologieën aan de ontwikkelaars om de introductie van hun location-enabled applicaties te verbeteren en te stroomlijnen.

We zijn erg blij dat deCarta hun verbondenheid met de LBS Challenge verstevigd heeft door een wereldwijde sponsor te zijn in 2009. Het demonstreert duidelijk hoe zij ontwikkelaars de grenzen van hun creativiteit op laten zoeken , zegt Marc Naddell, Vice President Partner en Developer Programs bij NAVTEQ. De NAVTEQ Global LBS Challenge groeit steeds verder als het belangrijkste programma voor grote LBS-spelers in de draadloze industrie.

De deadline voor registratie in de EMEA-regio is 24 oktober, 2008. Applicaties hoeven dan nog niet volledig af te zijn. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden om deel te kunnen nemen en de officiële wedstrijdregels op http://www.LBSChallenge.com

(599 woorden)