Met Belysio sociaal netwerken op mobieltje


EINDHOVEN, 20080918 -- Vanaf nu kan iedereen sociaal netwerken op z'n mobieltje. Steker nog, iedereen kan nu precies zien waar z'n vrienden, familie en zakenrelaties zijn, dankzij Belysio. Lid zijn van een community hoeft zich dus niet langer alleen maar aan je bureau af te spelen. Met je mobieltje en Belysio kun je altijd èn overal netwerken.

Sociale navigator
Belysio is een combinatie van een Radar en een Log , waarmee je kunt zien waar je vrienden zijn, en wat ze doen. Belysio levert een gateway voor locatie-relevante services. Daarmee krijg je als gebruiker een sterk besef van "aanwezigheid" en "nabijheid" van vrienden, familieleden en zakelijke contacten in het adresboek van je telefoon. Uiteraard is je locatie alleen zichtbaar voor personen die je hiervoor toestemming hebt gegeven.

Nuttig èn leuk
"Hoe vaak maken mensen zich geen zorgen over de locatie van hun dierbaren? En hoe vaak vraagt de vader van een puberdochter zich niet af of ze al op de terugweg is van dat leuke schoolfeestje? Op Belysio kun je zien waar ze is!" aldus medeoprichter Andreas Bauer.
"Stel je bezoekt een andere stad of een ander land en plotseling verschijnt er één van je vrienden of kennissen op je Belysio Friend Radar. Je kunt dan meteen in de buurt afspreken." Bauer spreekt uit ervaring. Hij liep ooit op een afgelegen eiland in Thailand een buurman uit zijn woonplaats Düsseldorf tegen het lijf. "Belysio is bijzonder bruikbaar en tegelijkertijd verrassend leuk."

Geschikt voor alle normale mobieltjes
Het enige wat je nodig hebt om Belysio te activeren, is een gewone, moderne mobiele telefoon. Belysio is de eerste locati- service waarvoor geen geo positioning-technologie (GPS) is vereist - hoewel dit ook mogelijk is. Download de applicatie rechtstreeks, en gratis, vanaf de website www.belysio.com , of via je telefoontje.op belysio.mobi.

Alles-in-één oplossing
Via de mobiele applicatie van Belysio hebben gebruikers toegang tot een uitgebreide reeks locatie-relevante services, zoals:

*Social Radar die u laat zien waar u vrienden zich bevinden
*Geo Journal voor het vastleggen en delen van speciale foto-momenten
*Geïntegreerde instant messaging via je favoriete IM-service - MSN, GoogleTalk, Yahoo, etc
*Twitter met locatielabels
*Locatiegebaseerd zoeken via Google en Wikipedia
*Synchronisatie, automatische back-up en herstel van adresboek
*Optie voor het integreren van andere sociale netwerken zoals MySpace, LinkedIn, Xing, Facebook, Netlog (zijn reeds geïntegreerd in de bètaversie van Belysio).

Over Belysio
Belysio werd in 2007 opgericht door de in Düsseldorf gevestigde ondernemer Andreas Bauer en zijn Poolse zakenpartner Grzegorz Jab*o*ski. In 2008 werd Belysio formeel als een afzonderlijk bedrijf in Polen geregistreerd, ondersteund door MCI, het meest vooraanstaande venture capital-bedrijf in de ICT-sector van Centraal- en Oost-Europa. Belysio ontwikkelt technologieplatforms en is erop gericht bestaande netwerken geschikt te maken voor nieuwe, fascinerende, locatie-relevante sociale netwerk-services.

Contactgegevens


Voor meer gedetailleerde informatie betreffende Belysio:

NEDERLAND
Bob Stumpel
Email: bob.stumpel@result.com
Tel: +31 654315643


BELGIË
John Lindsay
Email: john.lindsay@wide-open-networks.com
Tel: +32 3385 3844


Voor interviewaanvragen:

Mills Advertising
Inge Noijen
Email: inge@mills-advertising.com
Tel: +31 40 2110110



Voor afbeeldingen:

www.belysio.com/press





Ingezonden persbericht