Hitachi blade servers in 3 jaar marktleider


DEVENTER, 20080918 -- In 2005 is de Enterprise Server Groep van Hitachi gestart met Blade Servers in Japan. In 3 jaar tijd heeft Hitachi gevestigde merken als HP en IBM naar de 2e en 3e plaats verwezen. Sinds kort zijn de Hitachi Blade Servers ook verkrijgbaar in Europa en in de Benelux. Hitachi BladeSymphony Blade Servers zijn voorzien van kenmerken die zich onderscheiden van bestaande aanbieders zoals ingebouwde virtualisatie, SMP inter-connectie technologie en PCI uitbreidingsmogelijkheden.

BladeSymphony Servers van Hitachi richt zich op data center klanten, waar BladeSymphony met ingebouwde virtualisatie de meeste effectieve virtualisatie oplossing biedt die op dit moment in de markt wordt geboden. Het biedt klanten een alternatief op `third party' software oplossingen, hierdoor kan overhead aanzienlijk dalen, terwijl het beheer veel eenvoudiger wordt en de performance toeneemt.

BladeSymphony met ingebouwde virtualisatie loopt voorop in de markt voor virtualisatie. Deze technologie van Hitachi zal tot verdere groei in de blade markt leiden. Ingebouwde virtualisatie samen met de `mix- en match' mogelijkheden van BladeSymphony staan de gebruiker toe om met Intel Xeon processor- en Itanium processor-powered blades in het zelfde chasis te werken. Dit geeft gebruikers een enorme uitbreiding aan vrijheid en opties om hun `Enterprise-class' omgeving in te richten en te optimaliseren.

"De Hitachi BladeSymphony servers presteren maar liefst 25% beter en verlagen energie verbruik tot wel 30%. Hierdoor past Hitachi BladeSymphony perfect in een Green IT strategie", aldus Wessel Graatsma, CEO van Green Data Systems.

"Het is een unieke kans voor klanten en resellers die zich op basis van innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit willen onderscheiden. Wij bieden o.a. ondersteuning in de vorm van partner-en certificatie programma's, deal registratie programma's en een green scan. Bovendien bieden wij bescherming van investeringen en een betere Return On Investment (ROI) voor zowel klanten als resellers".

Over HITACHI
Hitachi Europe, Ltd., Information Division, Server Systems Group, supplies highly scalable and performance-oriented server platforms targeting mid- and large-scale enterprise customers with solution offerings ranging from high-end transaction engines to large-scale databases. For more information about Hitachi blade servers, visit www.BladeSymphony.com

Over GREEN DATA SYSTEMS
Green Data Systems is o.a. importeur van Hitachi Blade Servers in Europa en is deelnemer aan "The Green Grid". Deelnemers aan The Green Grid delen de opvatting dat efficiënt energiegebruik in datacenters momenteel het belangrijkste aandachtspunt is voor technologieaanbieders en hun klanten. Dit heeft niet alleen te maken met de exponentiële stijging van de kosten voor energievoorziening en koeling over de afgelopen jaren. Het hangt ook samen met de klantvraag die zo snel stijgt, dat hieraan niet te voldoen is met het huidige aanbod van schone, betrouwbare energie op veel plaatsen in de wereld.

Samen met fabrikanten zoals oa. Hitachi, Brocade, Lefthand Networks, Brocade, Quantum en CommVault die door Green Data Systems worden vertegenwoordigd als hun `channel managing partner' biedt Green Data Systems verschillende eco-vriendelijke data oplossingen en diensten.

Voor meer informatie: www.greendatasystems.com