KNMG

KNMG-cursus palliatieve sedatie en de verhouding tot euthanasie

Datum 18-09-2008 t/m 18-09-2008
Locatie Domus Medica, Utrecht



De discussie over palliatieve sedatie en de verhouding tot euthanasie blijft, ook na het verschijnen van de KNMG-richtlijn medisch-ethisch, maatschappelijk en politiek gevoelig. De KNMG organiseert daarom op donderdag 18 september en donderdag 27 november a.s. de cursus palliatieve sedatie en de verhouding tot euthanasie. De cursus vindt plaats in de Domus Medica te Utrecht en is bedoeld voor artsen, verpleegkundigen, (juridische)beleidsadviseurs en ander zorgprofessionals.

Op de eerste plaats wordt de deelnemers een kader geschetst over medische beslissingen rond het levenseinde, zoals het weigeren van een behandeling, medisch zinloos handelen, handelen dat het leven onbedoeld verkort en euthanasie. Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op de KNMG-richtlijn palliatieve sedatie. Na de lunch wordt met behulp van stellingen, vignetten en casuïstiek gediscussieerd: 'Er wordt gestorven, niet gedood'. Tot slot wordt ingegaan op de kansen en bedreigingen in uw praktijk.

DATUM en TIJD

De cursus wordt georganiseerd op donderdag 18 september en donderdag 27 november a.s. De cursus begint om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

LOCATIE

De cursus vindt plaats in Domus Medica, Mercatorlaan 1200, Utrecht-Papendorp.

Klik hier voor de routebeschrijving.

KOSTEN

De kosten per deelnemer zijn ¤ 260,-- inclusief BTW.

INSCHRIJVEN

Klik hier om u in te schrijven. Er is per keer plaats voor twintig deelnemers.

INFORMATIE

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Eric van Wijlick, KNMG, tel. 030 28 23 790, e-mail: e.van.wijlick@fed.knmg.nl

Voor vragen over uw aanmelding kunt u contact opnemen met het congresbureau van de KNMG, e-mail: congresbureau@fed.knmg.nl