'Grand Prix Culinair'. Klaar voor de start af


HAARLEM, 20080918 -- Welke kookstudio en kookclub schrijft en bereidt het mooiste recept van het jaar en wint de prestigieuze prijs `Grand Prix Culinair 2009'?

De kookwedstrijd Grand Prix Culinair is een nieuw initiatief en is gericht op alle kookstudio's en kookclubs van Nederland. Zij kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd door inzending van twee recepten met foto die zullen worden beoordeeld door een vakjury. De 12 beste en mooiste inzendingen per categorie gaan door naar de halve finale: de inzenders gaan het eerste ingezonden recept live koken voor publiek en vakjury. Voor kookstudio's vindt dit plaats in het kooktheater tijdens de Margriet WinterFair op 18-19-20 november 2008! Voor de kookclubs wordt de locatie nader bekendgemaakt. De driekoppige vakjury onder aanvoering van foodmagazine Delicious zal de kookdemonstraties en gerechten onder andere beoordelen op smaak, presentatie, originaliteit en uitvoering.

Finale
De zes beste kookstudio's en zes beste kookclubs uit de voorrondes winnen een plaats in de finale: deze vindt plaats tijdens de culinaire consumentenbeurs PUUR in MECC Maastricht op 31 januari (kookclubs) en 1 februari 2009 (kookstudio's). In de finale wordt wederom live gekookt voor publiek en vakjury. Op het kookplein van PUUR bereiden de deelnemers hun tweede ingezonden gerecht en strijden daarmee om de eerste plaats. De vakjury bepaalt in de finale wie de beste deelnemende kookstudio en kookclub zijn die zich uiteindelijk winnaars mogen noemen van de `Grand Prix Culinair 2009'!

Prijs
De winnende kookstudio en kookclub ontvangen de Grand Prix Culinair 2009 Trofee, een oorkonde, een jaarabonnement op delicious. en een prachtige culinaire prijs die door een van de sponsors beschikbaar wordt gesteld. De winnende recepten worden in het voorjaar van 2009 gepubliceerd in delicious. met naam en toenaam van de desbetreffende kookstudio en kookclub. Om uiting te geven aan het winnen van de eerste prijs ontvangen de winnaars tevens een Grand Prix Culinair 2009-winnaarlogo voor gebruik op de eigen website en andere communicatiemiddelen.

Alle kookstudio's en kookclubs die zich inschrijven ontvangen een gratis mini-jaarabonnement op foodmagazine delicious., twee gratis entreekaarten voor de Margriet WinterFair 2008 en twee entreekaarten voor de halve prijs (¤7,50 i.p.v ¤ 15,- en indien gewenst) de culinaire beurs PUUR 2008. Alle partijen die doorgaan naar de voorronde en de finale ontvangen het Grand Prix Culinair- deelnemerlogo voor gebruik op de website en andere communicatiemiddelen. Zij ontvangen daarnaast twee gratis entreekaarten voor de Margriet WinterFair 2008, twee gratis entreekaarten voor de culinaire beurs PUUR 2008 en twee gratis entreekaarten voor de culinaire beurs EFFF en PUUR 2009.

Inschrijven
Alle Nederlandse kookstudio's en kookclubs kunnen meedoen aan de kookwedstrijd Grand Prix Culinair.
Gedetailleerde informatie en een inschrijfformulier vind je vanaf 8 oktober op de website
www.grandprixculinair.nl, de inschrijving sluit op 31 oktober 2008.

Wij wensen je veel succes met het schrijven van de receptuur en zien je inzending graag tegemoet!
Team Grand Prix Culinair


De kookwedstrijd Grand Prix Culinair is een initiatief van delicious, European Cookery school Association (ECA) en PUUR
De Grand Prix Culinair wordt mede gesponsord door Hansaplast en KookstudioJaarkaart ©





Ingezonden persbericht