Gemeente Den Haag

Meet and greet in Haagse Hout

In stadsdeel Haagse Hout spelen op donderdag 18 september jongeren een hoofdrol bij de activiteiten in het kader van de Haagse Ontmoeting. VMBO-leerlingen leren een groot aantal basisschoolkinderen knutselen, mozaïeken en tekenen. Een aantal basisscholen doet mee aan de multiculturele kindermodeshow en op het terrein van de François Vatelschool is een spelcircuit voor jongeren van alle leeftijden.

Jongeren zijn de wijk in gegaan om vast te leggen hoe zij hun eigen wijk zien. Dit wordt gepresenteerd in de vorm van collages. De leerlingen hebben in de wijk een enquete en tevredenheidsonderzoek gehouden. Naar aanleiding hiervan debatteren de jongeren onder leiding van Winston Scholsberg.

Kookboek
Leerlingen van de Mondriaan Onderwijsgroep hebben vorig jaar op de Dag van de Haagse Ontmoeting een start gemaakt met een nieuwe versie van het nieuwste Haagse Kookboek. Het kookboek is een vervolg op het aloude Haagse Kookboek van de huishoudschool. De recepten in het nieuwe boek zijn samengesteld door leerlingen uit Den Haag en met inbreng van buurtbewoners. Het bevat veel recepten uit de verschillende culturen die Den Haag inmiddels kent. Het Nieuwe Haagse Kookboek wordt aan wethouder Rabin Baldewsingh uitgereikt.

Nog veel meer
Naast een spetterend podiumprogramma met veel jong talent uit het stadsdeel is er ook een expositie op de François Vatelschool. De expositie toont burgerschap in het stadsdeel Haagse Hout door de jaren heen. Er is een informatiemarkt met verschillende instellingen die actief zijn in het stadsdeel Haagse Hout, zoals het Buurt Interventie Team, vrouwennetwerk Mariahoeve, verschillende kunstenaars en nog vele meer.

Doe mee!
De gemeente nodigt Hagenaars en instellingen uit om in de Week van de Haagse Ontmoeting mee te doen. Met bijvoorbeeld een subsidie van het Fonds Burgerschap kunnen Haagse burgers en instellingen burgerschapsactiviteiten organiseren.
De gemeente Den Haag wil dat Hagenaars zich betrokken voelen bij de stad. Dat zij verantwoordelijkheid nemen voor de eigen omgeving. Dat is burgerschap. De term burgerschap houdt gelijkwaardigheid in. En dat geeft ook een beter beeld, want we zijn immers allemaal burgers. We hebben een mening die we willen uiten. We willen allemaal een stad waarin het goed wonen, werken en leven is. Daarom is burgerschap een opdracht aan iedereen.

Programma
Locatie: François Vatelschool, Granaathorst 20

15.30 uur: opening door wethouder Marnix Norder 15.40.uur: Anansi de spin, door verhalenverteller Winston Scholsberg 16.00 uur: muzikaal optreden van Rappers Blizzard 16.10 uur: voordracht van gedichten door Peter Piket 16.30 uur: leerlingen van Overbosch en Mondriaan overhandigen het Nieuwste Haagse Kookboek aan wethouder Rabin Baldewsingh 17.00 uur: Kindermodeshow
17.30 uur: optreden van dansgroep Dangerous Combination 17.45uur: voordracht van gezongen gedichten door Pontius en de Pilatus

18.00 uur: optreden van Ballet School van der Pijl 18.30 uur: Tonight
19.00 uur: Repete
19.30 uur: Concrete
20.00 uur: The Sixstringer and Friends
21.00 uur: Blended Culture

In de wijken zijn er nog vele ontmoetings- en debatbijeenkomsten. Het laatste nieuws over de Week van de Haagse Ontmoeting is te vinden op www.burgerschapdenhaag.nl