Hulpverlening Gelderland Midden

Gewichtige cursus in Arnhem

Op 18 september 2008 gaat een gewichtige cursus van start. Dit is een cursus voor kinderen met overgewicht tussen de 9 en 12 jaar èn hun ouders. De bijeenkomsten worden gehouden in Wijkcentrum Malburcht, Graslaan 97C te Arnhem. Een diëtiste van Thuiszorg Midden-Gelderland en een verpleegkundige van de GGD (Hulpverlening Gelderland Midden) geven de cursus.

Dat kinderen steeds zwaarder worden is geen nieuws. Op dit moment is al één op de zeven kinderen te dik. Tijdens de cursus leren kinderen en ouders de juiste balans te vinden tussen eten en bewegen. Afvallen is niet het doel want de kinderen zijn nog in de groei. Als kinderen niet zwaarder worden maar wel groeien, vallen zij vanzelf af. De kans dat kinderen op gewicht blijven is groter wanneer ouders hen ondersteunen en stimuleren. Daarom staat de samenwerking tussen ouders en kinderen centraal.

Het veranderen van eet- en beweeggewoonten kost tijd. De cursus bestaat dan ook uit 10 bijeenkomsten van circa 1,5 uur. De gemeente Arnhem heeft geld beschikbaar gesteld voor deze cursus. Daardoor zijn de kosten voor ouders slechts 12,50 per kind. Iedereen die belangstelling heeft kan zich aanmelden bij de GGD van Hulpverlening Gelderland Midden. Dat kan telefonisch, 026 377 3802 of per e-mail, bedrijfsbureau-vgz@hvdgm.nl.