Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 5 september 2008

Op donderdag 18 september springen Sticks & Rico op het podium van WATT, dat deze week de deuren heeft geopend. De Rotterdamse rapper Winne verzorgt het voorprogramma.

Sticks en Rico waren, voordat Nighttown de deuren moest sluiten, altijd graag geziene gasten in Rotterdam. Zij stonden met het Zwolse hiphoptrio Opgezwolle namelijk garant voor (veelal uitverkochte) liveshows waarbij het publiek compleet uit zijn dank ging.

Opgezwolle is waarschijnlijk de meest succesvolle hiphopact die Nederland rijk is. Of was eigenlijk, want tegenwoordig gaan ze door het leven als Sticks & Rico, omdat het derde Opgezwolle lid Delic op wereldreis is. Opgezwolle maakte tussen 2001 en 2007 succesvolle albums als 'Vloeistof/Brandstof' en 'Eigen Wereld' en samen met de Rotterdamse rappers van DuvelDuvel 'Opgeduveld'. Sticks en Delic brachten in 2007 het album 'Fakkelteit' uit, en ook deze plaat werd goed ontvangen door pers en publiek. Begin 2007 werd het harde werken van Opgezwolle beloond: Ze ontvingen een Zilveren Harp en wonnen met 'Eigen Wereld' de 3VOOR12 Award voor het Beste Nederlandse album van 2006.

Sticks & Rico zijn onlangs de Zwolse studio's ingedoken om veel nieuw materiaal op te nemen dus naast de oude vertrouwde Opgezwolle hits en ouder solowerk van Sticks en Rico kan het publiek flink wat nieuwe nummers verwachten. En onder welke naam de heren ook optreden, hun shows zijn altijd een feest en een absolute must voor hiphopfans.

DO 18 09 2008
STICKS & RICO + WINNE @ WATT
West-Kruiskade 26-28
3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.30u / Aanvang 20.30u
Tickets a E 12,50 excl. administratiekosten zijn verkrijgbaar via de website van WATT

www.watt-rotterdam.nl


---

Noot voor de redactie /