Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arts zonder grenzen vertelt in Bibliotheek Osdorp

Op donderdag 18 september, om 20.00 uur, houdt Steven van de Vijver een lezing in Bibliotheek Osdorp over zijn werk als arts in Afrika. Steven van de Vijver (1977) heeft tijdens zijn studie geneeskunde langere tijd in Ethiopië, India, Australië en de Verenigde Staten gewoond en daarover gepubliceerd in diverse tijdschriften. Hij werkte voor Artsen Zonder Grenzen negen maanden in Congo. Tijdens zijn verblijf in Congo heeft hij een veelbezocht weblog bijgehouden dat de basis werd zijn boek: Afrika is besmettelijk. Ervaringen van een arts zonder grenzen.

Fragment uit Afrika is besmettelijk
Kinderen worden aan de lopen de band geboren maar in de zaal ernaast blazen hun broers en zussen net zo snel hun laatste adem uit. De bananenboom naast mijn hut heb ik nu al voor de derde keer tot op de bast gesnoeid, maar elke week krijg ik weer nieuwe bladeren in mijn gezicht. Dagelijks gaat Cecile met een bezem door de keuken maar een minuut of tien later springen, rennen of vliegen de duizenden verschillende insecten weer over elkaar heen. Elke stip of vlek beweegt en leeft. Overal groeit en bloeit er continu leven en tegelijkertijd bederft en sterft het in hoog tempo weer af. Alsof de film van het leven in Congo versnel wordt afgedraaid.

Steven van de Vijver werkt momenteel bij een huisartsenpraktijk in Amsterdam Osdorp.

Donderdag 18 september, 20.00 uur, Bibliotheek Osdorp Osdorpplein 16, tel.: 6107454. Toegang ¤ 5,- met OBA-pas of Stadspas ⤠3,75

//////////////////////////// einde persbericht////////////////////////////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Corien Tetteroo, backoffice cultuur & pr, Openbare Bibliotheek Amsterdam, tel: 020-5230998, e-mail: c.tetteroo@oba.nl