Politie Noord-Holland-Noord

Fysieke uitdaging bikers op mtb-parcours in Schoorl

Politiebikers naar Alkmaar voor vergroten vakkennis

Alkmaar, 14-09-2008 o Eén keer per jaar komen politiebikers uit heel Nederland samen . Om kennis en ervaringen te delen en informatie te verzamelen over dit relatief jonge vakgebied binnen de politie. Door middel van dit soort bijeenkomsten kan het 'bikevak' steeds verder geprofessionaliseerd worden. Dit jaar, donderdag 18 september, is Noord-Holland Noord gastkorps en organiseert het de Landelijke Politiebikedag, waaraan overigens ook politiebikers uit België en Engeland deelnemen. Ondertussen hebben 250 bikers zich aangemeld.

De politiebikers verzamelen zich op de Wielerbaan in Alkmaar, waar korpschef Noord-Holland Noord Ans Rietstra de aftrap zal geven voor de dag. Behalve de nodige vakkennis, moeten politiebikers beschikken over een goede conditie. Verspreid in groepen wordt daarom het mountainbikeparcours in Schoorl gefietst, terwijl achterblijvers op de wielerbaan allerhande workshops volgen. De workshops hebben vooral tot doel de behendigheid op de fiets te trainen. Maar ook allerlei nieuwe ontwikkelingen op bikegebied komen aan de orde.

Aan het eind van de dag zijn alle bikers dus een hoop informatie over het bikevak rijker en is de fysieke gesteldheid flink op de proef gesteld op het bikeparcours in Schoorl. Een mooi moment om het stokje voor de organisatie van deze dag voor volgend jaar over te geven aan een ander korps!