Ingezonden persbericht


Persbericht

Rita Verschuur over haar nieuwe roman Het geheim van mijn moeder

Op donderdag 18 september zal schrijfster Rita Verschuur in de OLVG kapel een lezing verzorgen over haar net uitgekomen roman Het geheim van mijn moeder (Cossee, 2008). Het geheim van mijn moeder is het verhaal van een turbulente moeder-dochter relatie en tegelijkertijd ook een fascinerend familieportret.

'Hoe zou ik er nu aan toe zijn als mijn moeder vóór mijn achtste was gestorven in plaats van weggelopen?' Midden in de oorlog, toen Rita Verschuur bijna acht jaar oud was, verliet haar moeder haar en haar vader voor 'een meneer van de tennisclub'. Deze affaire liep al snel op niets uit, maar haar moeder bleef een onafhankelijk leven leiden waarin mannen een prominente rol speelden. Wat bezielde deze levenslustige en later stekelige en hulpbehoevende vrouw? Wat klopt er van haar verhalen over haar vorstelijk Indische afkomt? Had zij inderdaad prinsessenbloed? En vooral: waarom moest zij haar dochter nog een tweede keer verraden en zo diep kwetsen?

Rita Verschuur (Amsterdam, 1935) vertaalde onder andere werk van Astrid Lindgren en August Strindberg. In 1977 publiceerde ze met haar dochter Marit Törnqvist Wie is hier eigenlijk de baas. Ze schreef kinderboeken en begon voor kinderen haar jeugdherinneringen op te schrijven, wat veelgeprezen titels opleverde als Hoe moet dat nu met die papillotten?, Vreemd land (bekroond met de Nienke van Hichtumprijs) en Jubeltenen (bekroond met de Gouden Uil).

Deze lezing is de eerste in een nieuwe serie lezingen in de OLVG kapel. De eerstvolgende is op donderdagavond 23 oktober. Dan zal Marjan Berk vertellen over haar nieuwste titel Boek voor Belle. De organisatie van de avonden is in handen van de Openbare Bibliotheek Oosterpark in samenwerking met de Linnaeus Boekhandel en de OLVG Kapel.

Datum en tijd: donderdag 18 september 2008, 20.00 uur Waar: OLVG Kapel, bereikbaar via hoofdingang OLVG Toegang: ¤ 5,00 (met OBA- of stadspas ¤ 3,75), kaakaartjes te koop in de bibliotheek Reserveren: tel. 020-694 07 73 of oos@oba.nl


---