Time : 16:58:43
Date : 15 September 2008
Sender Name: Everaets & C°

Dag tegen Kanker in Brusselse Kliniek Sint-Jan

Brussel - Op 18 september 2008 verleent de Kliniek Sint-Jan in hartje Brussel haar medewerking aan de Dag tegen Kanker. Dit jaar werken niet minder dan 85 ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel aan het evenement mee. De Dag tegen Kanker, een organisatie van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK), is in de eerste plaats een info- en ontmoetingsdag voor kankerpatiënten, familieleden en vrienden. In de Kliniek Sint-Jan kunnen kankerpatiënten de hele dag doorlopend terecht voor allerlei activiteiten rond de kankerproblematiek. Kankerpatiënten kunnen onder meer deelnemen aan de workshop "verzorging en make-up" waar een VLK-schoonheidsconsulente deskundige uitleg geeft over hoe je huid tijdens de behandeling kan veranderen en hoe je met die veranderingen best omgaat. Verder vinden er in het daghospitaal en de borstkliniek ook rondleidingen plaats voor geïnteresseerden. De Dag tegen Kanker is naast een info- en ontmoetingsdag ook een dag van solidariteit met de kankerpatiënt. Patiënten en zorgverleners van de oncologische afdelingen zullen die dag een geel lintje dragen als symbool van solidariteit met alle kankerpatiënten.

Psychosociale dienstverlening
Sinds 2000 organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker elk jaar een Dag tegen Kanker. Deze dag is de voorbije jaren uitgegroeid tot een belangrijk evenement dat heel wat aandacht voor de kankerproblematiek genereert. Dit jaar wil de VLK het aanbod van de psychosociale dienstverlening in ziekenhuizen onder de aandacht brengen. Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling ervan vergt veel van de patiënten en hun omgeving. Goede informatie, opvang en steun zijn dus van groot belang. Op 18 september kunnen kankerpatiënten in de Kliniek Sint-Jan met al hun vragen en twijfels terecht op de VLK-infostands in het daghospitaal en de borstkliniek. In een 'koffiehoekje', ingericht in de borstkliniek, kunnen patiënten, familieleden en vrienden voor een individueel gesprek bij een VLK-vrijwilliger of professionele zorgverlener van de kliniek.

Programma Dag tegen Kanker in de Kliniek Sint-Jan

Waar?
Kliniek Sint-Jan, Site Kruidtuin, Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel, tel: 02 221 91 11

Wat?

* Workshop "verzorging en make-up" van 09u30 tot 13u, gratis, in het daghospitaal, koffie met cake en sandwiches worden aangeboden. Inlichtingen en inschrijving: Inge De Craen, tel: 02 221 95 00.
* Rondleidingen in het medisch daghospitaal om 14 en 15u
* Rondleidingen in de borstkliniek om 14u30 en 15u30
* Doorlopend infostandjes van VLK in het medisch daghospitaal en de borstkliniek

* Doorlopend koffiehoek in de borstkliniek