Gemeente Zwolle

Actiedag 'Op voeten en fietsen naar school'

Datum uitgave persbericht: 09/15/2008

Verkeerswethouder Janco Cnossen verricht op 18 september een officiële starthandeling voor de actiedag 'Op voeten en fietsen naar school'. Dit vindt plaats bij de basisschool Ridderspoor aan het Korianderplein 4 van 08.00 tot 08.30 uur. De actiedag op tien basisscholen in Zwolle is gericht om ouders er toe aan te zetten hun kinderen niet met de auto maar met de fiets of te voet naar school te brengen.

Stickeractie

Op de actiedag in Zwolle houdt Veilig Verkeer Nederland een stickeractie met kinderen van tien basisscholen in dertien vestigingen. Er doen in totaal 2.740 kinderen en 340 volwassenen mee. Kinderen uit groepen 3, 4 en 5 krijgen op deze dag stickerkaarten waarop zij gedurende vier weken zoveel mogelijk stickers verzamelen. Kinderen krijgen de stickers als zij te voet of op de fiets naar school komen.

Starthandeling

Tijdens de starthandeling kijkt wethouder Cnossen naar de verkeerssituatie van de oversteekplaats van basisscholen Ridderspoor en Morgenster.
Om verkeersonderwerpen van de scholen onder de aandacht van de wethouder te brengen, biedt een aantal kinderen van de Ridderspoor, Morgenster en De Vlieger een pakket aan de wethouder aan. Ten slotte reikt de wethouder de eerste stickerkaarten uit aan de kinderen.

Meer informatie

De actiedag is een landelijke actie van Veilig Verkeer Nederland. In Zwolle is de actie ontstaan met de financiële steun van de gemeente Zwolle en provincie Overijssel. Meer informatie over de landelijke actiedag vindt men op de website van Veilig verkeer Nederland.