Ingezonden persbericht

T-shirt walhalla Oh My Tees online geopend
Vanaf vandaag is T-shirt webshop
Oh My Tees bereikbaar voor iedereen

Utrecht, 18 september 2008 - Gedreven door een rotsvast geloof in een van de meest tijdloze kledingstukken vatte initiatiefnemer Dennis Bennink, zelf uiteraard een fervent shirtfreak, in 2007 het idee op om een winkel te beginnen waar dit fijne stuk katoen de erkenning krijgt die het verdient, op zoek naar de meeste originele designs die T-shirtland te bieden heeft. Vanaf vandaag is de website http://www.ohmytees.com dan ook geopend voor iedereen, en op 10 oktober volgt de fysieke shop.

En inderdaad, geen kledingstuk tijdlozer en tegelijkertijd actueler dan het T-shirt. Vanaf het allereerste begin (de Amerikaanse soldaten hadden tijdens WOII de primeur) is het omarmd door alle denkbare culturen en subculturen. Jong of oud, arm of rijk, atheïst of diepgelovig, vrije denker of ambtenaar, iedereen heeft er wel een paar in de kast hangen. Door de jaren heen is het T-shirt een waar uithangbord geworden. Strijdkreten, persoonlijke statements of kunstige designs; niets zo effectief als een simpel katoenen shirtje om te laten zien wie je bent of waar je voor staat.

Oh My Tees kan je zien als een soort van T-shirt walhalla, waar je terecht kan voor de meest exclusieve merken en ontwerpen voor mannen, vrouwen en kinderen. Voor een aantal van deze merken, waaronder Pyknic en Lazy Oaf, heeft Oh My Tees een primeur: deze werden nog niet eerder in Nederland verkocht. Daarnaast komt Bennink met het eigen label "Oh My", wat samen met een aantal jonge kunstenaars en ontwerpers op de Nederlandse T-Shirtmarkt een nieuw platform op gaat richten en kleinschalige producties uit zal gaan brengen.

By far so fair, want Oh My Tees heeft naast mooie spullen ook een geloof in een betere wereld. Vanaf het begin zijn bijna alle merken fair trade, dus niet geproduceerd in sweatshops of gemaakt door kinderhanden. Daarnaast streeft Oh My Tees naar een assortiment dat ook organisch verantwoord geproduceerd is.

De webwinkel is vanaf vandaag open. Maar vanaf 10 oktober gaat Oh My Tees een stapje verder! Dan gaan aan Donkere Gaard 9 in Utrecht ook de deuren van de fysieke shop open. Hierdoor kan iedereen nog makkelijker zijn of haar shirtjes passen, ruilen, bestellen en afrekenen. Oh My Tees komt dus binnen zonder kloppen met een ideale wisselwerking tussen bricks en clicks!

---