Dexia Bank


miljoen EUR

Dexia: Lehman-gerelateerde verliezen geraamd op ongeveer 350 miljoen EUR

18/09/2008

Dexia maakt een update bekend van de mededeling van 15 september: het verwacht dat de Lehman-gerelateerde verliezen zullen uitkomen op ongeveer 350 miljoen EUR, op basis van de volgende elementen.

Risico op Lehman


* Een risico ten belope van 500 miljoen EUR op senior obligaties van Lehman Brothers Holdings Inc., waarbij het uiteindelijk economisch verlies zal afhangen van de vereffeningsvoorwaarden van Lehman (dit bedrag omvat het enige rechtstreekse obligatierisico van FSA, de kredietverzekeringsdochter van Dexia, ten belope van 6,5 miljoen USD in zijn investeringsportefeuille).
* Geen bankleningen of kredietbrieven op de Lehman Brothers Group.

Afwikkeling van gecollateraliseerde transacties


* De repo-transacties met Lehman, gewaarborgd door onderliggende activa van goede kwaliteit en met overtollige "collateral", werden afgewikkeld en bijgevolg heeft Dexia geen risico meer op Lehman. Dexia verwacht geen, of geen materiële, verliezen te moeten boeken als gevolg van de vereffening van zijn posities.
* Dexia bezit een portefeuille met activa van goede kwaliteit (super-AAA) als onderdeel van een transactie waarbij Lehman had gezorgd voor protectie met een waarborg in cash gedeponeerd bij Dexia (Negative Basis Trade). Dexia verwacht als gevolg van deze afwikkeling geen, of geen materiële, verliezen te moeten boeken.
* De vervangingswaarde van de derivatencontracten die werden afgesloten met Lehman worden geraamd op ongeveer 40-60 miljoen EUR.


* Dexia is een beursgenoteerd bedrijf. Dit persbericht bevat informatie die onderworpen is aan de transparantievoorschriften.

Dexia (www.dexia.com) is een Europese bank die wereldleider is op het gebied van de financiering van de lokale publieke sector. Met een beurskapitalisatie van 11,7 miljard EUR op 30 juni 2008 behoort Dexia tot de twintig grootste financiële instellingen van de eurozone. Op dezelfde datum telde de Groep meer dan 36 500 medewerkers, gespreid over 39 landen. Dexia heeft een van de hoogste ratings in de bankwereld. De ontwikkelingsstrategie van Dexia steunt op twee pijlers: een universele bankactiviteit in Europa (België, Luxemburg, Slowakije en Turkije) en een wereldwijd leiderschap inzake Financiële dienstverlening aan de publieke sector en financiering van projecten.

Persdienst Brussel +32 2 213 50 81

Persdienst Parijs +33 1 58 58 86 75

Investor Relations Brussel +32 2 213 57 46/49

Investor Relations Parijs +33 1 58 58 85 97/22

Dexia NV - Rogierplein 11, B-1210 Brussel - 1, passerelle des Reflets, Paris-La Défense 2, F-92919 La Défense Cedex