Protestantse Kerk in Nederland


10e NCRV Kerkmuziekdagen in Delft

vr 19 september 2008 - za 20 september 2008
Op vrijdag 19 en zaterdag 20 september organiseert de NCRV de Kerkmuziekdagen in Delft. Op diverse locaties, waaronder de Waalse en de Oude Kerk in de Delftse binnenstad, is (historische) religieuze muziek te horen. De Kerkmuziekdagen worden dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en hebben als thema De verleiding. In september is dit ook het thema van het tijdschrift VIER.

Op vrijdag 19 september geeft koordirigent Willem Blonk in de Waalse Kerk een lezing over Delftse kerkmuziek en s avonds is er in de Maria van Jessekerk een concert van het bekende Oeral Kozakkenkoor onder leiding van Gregor Bak. Tijdens de orgelwandeling op zaterdagochtend 20 september zijn diverse gratis orgelconcerten te bezoeken, met medewerking van onder andere Bas de Vroome, organist van de Oude Kerk in Delft. Zaterdagavond 20 september vindt een concert plaats van het choir kamerkoor en ensemble, met onder meer werken van Bach en Mendelssohn op het programma.

De Kerkmuziekdagen vinden plaats in de Lutherse Kerk, de Waalse Kerk, de Oude Kerk en de Maria van Jessekerk in het centrum van Delft. Een groot deel van de activiteiten is gratis toegankelijk. Het volledige programma van de NCRV Kerkmuziekdagen 2008 is medio augustus te vinden op de NCRV-site, http://activiteiten.ncrv.nl