Ingezonden persbericht


Raakt u ook in verwarring door alle tegenstrijdige berichten over voeding in de krant? Wordt u ook zo moe van alle dieet-hypes? Ziet u door de bomen het bos niet meer door al die informatie op de verpakkingen? Maak dan kennis met een diëtist bij u in de buurt.

Op vrijdag 19 september is het de "Dag van de Diëtist". In heel Nederland organiseren diëtisten een Landelijke Open Dag. U bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend kennis te maken met het werk van de diëtist.

Verspreid over Nederland zullen diëtisten hun deuren openzetten om u te informeren over het werk van de diëtist, maar ook feiten en fabels over voeding komen daarbij aan bod. Op sommige plaatsen zullen er metingen worden aangeboden. Op grond van onder meer uw lengte, gewicht, middelomtrek, polsomtrek en knijpkracht kan de diëtist u meer vertellen over uw fysieke gezondheid. Door uw uitslag te vergelijken met de landelijke norm, zal de diëtist u een advies geven dat aansluit bij uw voedingsvoorkeuren. Ook zullen diëtisten voedingsadviezen geven met de bedoeling sportprestaties te verbeteren. En er zijn diëtisten die samen met u boodschappen gaan doen en u tijdens het vullen van de winkelwagen informeren over de samenstelling en ingrediënten van de producten om zo, tot een gezonde(re) keuze te komen.

Voor een volledig aanbod van activiteiten op 19 september, de Dag van de Diëtist, kunt u terecht op de website: www.dagvandedietist.nl. Hier kunt u zien welke activiteiten bij u in de regio worden aangeboden.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht