Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Fietskaart toont schatten van Zuidoost

16 september 2008

Op vrijdag 19 september 2008 neemt Leontien Zijlaard van Moorsel de eerste toeristische fietskaart van Amsterdam Zuidoost in ontvangst van stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet. Na de overhandiging gaat Leontien met een groep `onervaren' fietsvrouwen een deel van de route fietsen in het kader van Leontiens project `Ik Fiets' (www.ikfiets.nu).

De toeristische fietskaart is een initiatief van stadsdeel Zuidoost en in nauwe samenwerking met de Fietsersbond Amsterdam tot stand gekomen. Zuidoost, dat door de vele vrij gelegen fietspaden een ideaal fietsgebied is, is voor veel (recreatieve) fietsers en bewoners nog een onontgonnen gebied. De kaart heeft als doel hier verandering in te brengen. Op de kaart is een route uitgestippeld die leidt langs verrassende en mooie plekken in Zuidoost. Daarnaast is de kaart ook een routekaart voor hen die op de fiets van A naar B willen.

Leontien Zijlaard van Moorsel zet zich in om het fietsen onder vooral allochtone vrouwen te promoten. Met `Ik fiets' wil ze zo veel mogelijk vrouwen van niet Nederlandse afkomst in beweging krijgen en laten ontdekken hoe fijn en handig de fiets is. De clinics worden georganiseerd in samenwerking met lokale organisaties.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet:" Deze fietskaart hebben we op de eerste plaats gemaakt omdat we vinden dat meer mensen Zuidoost moeten leren kennen. Op deze kaart staat een route die langs veel bijzondere en mooie plekken in het stadsdeel leidt. Daarnaast kan deze kaart ook helpen om meer bewoners de fiets als vervoersmiddel te laten ontdekken. Het bezoek van Leontien met haar project zal hier zeker toe bijdragen".

De fietskaart is voor EUR 4.95 te verkrijgen bij het informatiecentrum van stadsdeel Zuidoost, Anton de Komplein 150. De kaart is ook verkrijgbaar bij boekhandels in de regio.

U bent van harte welkom om de overhandiging van de kaart en de clinic bij te wonen. Het programma start om 14.00 uur op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost.

fietskaart_zuidoost.jpg (119 Kb)