Vereniging Milieudefensie

Week van de Vooruitgang huldigt buschauffeurs

Wie zijn Mr. & Mrs. Bus 2008?

OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven huldigt op vrijdag 19 september de 'Mr. & Mrs. Bus 2008' bij station Utrecht Centraal. De actie, waarbij een mannelijke en een vrouwelijke buschauffeur in het zonnetje worden gezet, is een onderdeel van de Week van de Vooruitgang, die hiermee het openbaar vervoer promoot.

De Mr. & Mrs. Bus verkiezing is geen schoonheidswedstrijd voor buschauffeurs. Vakbewaamheid en passie voor het vak zijn de criteria waar de onafhankelijke jury naar kijkt bij de verkiezing. Buschauffeurs uit het hele land zijn genomineerd door reizigers en familie, maar vooral door collega's.

De winnaars arriveren vrijdag in Utrecht met hun eigen (versierde!) bus vol vrienden en collega's. De jury van de Mr. & Mrs. Busverkiezing bestaat uit André Testa (voormalig directeur van vervoersbedrijven GVB en NZH), Janneke Zomervrucht (Landelijk Overleg Autoloze Zondag LOAZ) en Ineke van der Werf (reizersvereniging ROVER) en wordt geleid door OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven.

Wat: Huldiging Mr. & Mrs. Bus 2008 Waar: Streekbusstation Utrecht centraal Wanneer: Vrijdag 19 september, 13.30 uur Wie: Twee buschauffeurs en de jury o.l.v. Jeltje van Nieuwenhoven

Waar zouden we zijn zonder de trein? Nooit buiten de deur zonder goede buschauffeur. Het openbaar vervoer is onmisbaar, maar nog veel meer mensen zouden er gebruik van kunnen maken. De Week van de Vooruitgang gelooft dat een goede buschauffeur mensen de bus in kan krijgen en houden. Daarom worden zij in het zonnetje gezet. Daarnaast zijn er dit weekend in het hele land opmerkelijke ov-acties. Zo is in veel gemeenten en regio's het busvervoer gratis.

De Week van de Vooruitgang is een campagne voor duurzame mobiliteit. Door heel Nederland worden van 14 tot en met 22 september tal van activiteiten georganiseerd om wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik te promoten. Het project is een samenwerking van onder andere Milieudefensie, Veilig Verkeer Nederland, ROVER, SenterNovem, het Klimaatverbond, Vereniging voor Gedeeld Autogebruik en Fietsen Scoort. Aan de Mr. & Mrs. Busverkiezing 2008 werkten verder FNV Bondgenoten en diverse vervoersbedrijven, waaronder Arriva, Connexxion en Veolia mee.

www.weekvandevooruitgang.nl

Milieudefensie coördineert De Week van de Vooruitgang, op initiatief van het Landelijk Overleg Autoloze Zondag. Partners zijn SenterNovem, Veilig Verkeer Nederland, Het Klimaatverbond, Fietsersbond, OV-Fiets, Fietsen Scoort, ROVER, Vereniging voor Gedeeld Autogebruik en wandelvereniging Nemo.