Poolse krant 'PoPolsku' vanaf vandaag ook verkrijgbaar in België

19/09/2008 10:00

PL Mediagroup B.V.


- Uitbreiding naar België onderschrijft succesformule van dé krant voor de migrerende Pool in Europa -

Tilburg, 19 september 2008 - PL Mediagroup B.V., uitgever van de Poolse krant PoPolsku, maakt bekend dat PoPolsku vandaag voor het eerst in België verkrijgbaar is. PoPolsku is de eerste gratis weekkrant en website voor de Poolse gemeenschap in Europa. Letterlijk vertaald betekent PoPolsku: 'op z'n Pools', een uitdrukking waarvan iedere Pool de betekenis kent en die de basis vormt voor de unieke formule van de krant. PoPolsku is in maart dit jaar van start gegaan in Nederland en binnen relatief korte tijd uitgegroeid tot het meest geraadpleegde medium voor Poolse mensen. Na deze succesvolle start in Nederland, is een uitbreiding naar België voor de uitgever een logische eerste stap in de Europese uitrol van het medium.

Op dit moment verblijven er naar schatting meer dan 100.000 Polen, al dan niet tijdelijk, in België. Met de nieuwe Belgische editie, biedt PoPolsku ook deze Poolse gemeenschap actueel nieuws en entertainment in de moedertaal. Vanaf vandaag wordt de krant iedere vrijdag in een oplage van 25.000 exemplaren landelijk verspreid op ruim 200 geselecteerde distributiepunten, waaronder Brussels Airport (Zaventem), detachering- en uitzendbureaus, horecagelegenheden, winkels in Poolse artikelen en plaatsen waar Polen gehuisvest zijn.

Net als in Nederland wordt de krant uitgegeven op tabloidformaat en biedt wekelijks een objectieve weergave van het belangrijkste Pools, lokaal en wereldnieuws, aangevuld met een aantal vaste rubrieken waaronder sport, cultuur en horoscoop. Zeventig procent van het nieuws komt uit Polen en de rest van de wereld. Dertig procent van het nieuws betreft lokaal nieuws. Uiteraard onderscheiden de Nederlandse en Belgische editie zich door de invulling van het lokaal nieuws.

"Het doel van PoPolsku is enerzijds Poolse mensen in Europa toegang te bieden tot een medium in hun vertrouwde moedertaal, en anderzijds de lokale overheid en het bedrijfsleven een platform te bieden om met de Poolse inwoners van hun land te communiceren", aldus dhr. Huug Duin, algemeen directeur PoPolsku Benelux BV. "Onze krant brengt voor de Poolse gemeenschap het vaderland dichterbij, maar bevordert tegelijkertijd de integratie in de samenleving door hen te informeren over het verblijfsland", concludeert Duin.

In combinatie met de Belgische uitgave, heeft PoPolsku op dit moment een totale oplage van 75.000 exemplaren. Gebaseerd op de ervaringen in Nederland, zal de krant met deze oplage iedere week meer dan 150.000 Poolse lezers bereiken. Voor de volgende stap in de Europese uitrol van PoPolsku richt PL Mediagroup zich in eerste instantie op Luxemburg en later dit jaar op Spanje.

(425 woorden)





http://www.popolsku.eu