Gemeente Zoetermeer

Aanvullende informatie m.b.t. wegwerkzaamheden Aziëweg

De gemeente Zoetermeer is begonnen met de werkzaamheden aan de Aziëweg. Het gaat om de vervanging van de asfaltverharding en de aanpassing van de wegkruisingen Aziëweg/Planbaan, Aziëweg/Wallendreef, Wallendreef/Velddreef en Wallendreef/Weidedreef. Dit om de verkeersveiligheid op deze kruispunten te vergroten.

De werkzaamheden duren tot half november 2008 en worden in fases uitgevoerd.

* Tot en met 28 september is de Aziëweg open alleen in de richting van Wallendreef tot aan Planbaan. De richting Planbaan tot Wallendreef wordt afgesloten.

* In de tweede fase, vanaf 29 september t/m 5 oktober, is de Aziëweg alleen open in de richting van Toneellaan tot aan Planbaan, Planbaan richting Toneellaan wordt afgesloten. Kruising Wallendreef-Weidedreef-Velddreef is afgesloten, alleen het verkeer vanaf Wallendreef richting Weidedreef/Velddreef is dan mogelijk.
* Van 6 t/m 12 oktober gaan de werkzaamheden van de tweede fase verder door, alleen is de Aziëweg, van Wallendreef tot Planbaan nu volledig afgesloten. De totale afsluiting van de Aziëweg is gepland op dinsdag 7 oktober, woensdag 8 oktober en op donderdag 9 oktober tot ca. 6.00 uur in de ochtend.

* Van 13 oktober t/m 21 oktober zijn de wegafsluitingen voor doorgaand verkeer dezelfde als in de tweede fase.
* Vanaf woensdag 22 oktober t/m vrijdag 24 oktober rond 6.00 uur in de ochtend is de Aziëweg van Toneellaan tot aan de Redelaan in zn geheel afgesloten.

* Vanaf 24 oktober is de Aziëweg/Wallendreef wederom in één richting afgesloten. In de loop van de week vanaf 27 oktober wordt de Aziëweg opengesteld.

* De Wallendreef blijft van 27 oktober t/m 9 november in één richting open, met een uitzondering van woensdag 5 november. Op deze dag is de Wallendreef en kruising
Wallendreef-Velddreef-Weidedreef in zn geheel afgesloten.

Omleidingen

Alle omleidingen worden met borden aangegeven. Het verkeer uit Zoeterwoude dat vanaf Zuidbuurtseweg naar Aziëweg rijdt wordt omgeleid via GeerwegMiddelwegZwaardslootsewegEuropaweg-Aziëweg. Het verkeer uit de wijk de Leyens wordt omgeleid via de Jachtwerf en Werflaan naar de Toneellaan. Het verkeer uit de wijk Noordhove rijdt via de omleiding PlanbaanRuimtebaanEdisonstraatOostwegAustraliëwegAziëweg. Het verkeer uit de wijk Seghwaert rijdt vanaf 29 september via Velddreef-Weidedreef-Akkerdreef-Ruimtebaan-Edisonstraat-Oostweg-Austra liëweg-Aziëweg.

Bushaltes

Bushaltes van lijn 70 op de Aziëweg, tussen Planbaan en Tonneellaan en de haltes Lijnbaan/Rumtebaan zijn in deze periode buiten gebruik. Op de haltes wordt de dichtstbijzijnde halte aangegeven. Op 7 en 8 oktober en op 22 en 23 oktober is de Aziëweg in zn geheel afgesloten. Op deze dagen is er een aangepaste route van buslijn 70 geregeld. De bus rijdt dan vanaf Centrum-West tot aan de Toneellaan (ziekenhuis t Lange Land), de bestaande dienstregeling blijft voor dit deel gehandhaafd. Voor degenen die in Noordhove gebruik maken van lijn 70 rijdt een pendelbus van diverse haltes naar RandstadRail, halte W. Dreeslaan. Informatie over de dienstregeling staat op de haltes zelf en ook op de website van Connexxion, www.connexxion.nl.