Gemeente Medemblik

Digitale dienstverlening 24 uur per dag

De rijksoverheid stimuleert de ontwikkeling van de elektronische overheid. Een van de voorbeelden daarvan is dat van gemeenten wordt verwacht dat zij hun dienstverlening steeds meer digitaal gaan aanbieden. Ook de gemeente Medemblik wil haar dienstverlening en informatievoorziening verder verbeteren. Het doel hiervan is burgers en ondernemers het gemakkelijk maken om zaken met de gemeente te doen. Ook als het gemeentehuis niet open is.

Digitale dienstverlening kan op vele manieren: van informatieverstrekking over voorzieningen tot het in behandeling nemen van een concreet verzoek. De gemeente is bezig om te beschrijven hoe de dienstverlening kan worden georganiseerd, dit onder de noemer "Medemblik heeft Antwoord".

Op www.medemblik.nl staat een uitgebreide informatieve product- en dienstencatalogus. Vanaf 1 september zijn er voor een aantal producten elektronische aanvraag- en meldingsformulieren beschikbaar. U heeft hierbij een "DigiD" inlogcode nodig. Dit is uw digitale handtekening, dezelfde als die u voor de Belastingdienst gebruikt. Voor de producten waarvoor leges is verschuldigd, kunt u via iDEAL of met uw creditcard (Visa- of Mastercard) elektronisch uw betaling doen. Dit betekent dat een bezoek aan het gemeentehuis voor deze producten niet meer nodig is.

Elektronische formulieren
U kunt voortaan 24 uur per dag een uittreksel uit de burgerlijke stand aanvragen, een verhuizing doorgeven of bijvoorbeeld een zorgvoorziening voor de WMO aanvragen. Klik op de volgende link voor de formulieren in het Digitaal Loket.

De volgende diensten/producten kunt u voortaan online afhandelen: o een uittreksel uit de gemeentelijke basisregistratie aanvragen o een uittreksel/afschrift uit de burgerlijke stand aanvragen o een zorgvoorziening WMO aanvragen
o een in- en uitritvergunning aanvragen
o een klacht indienen (maximaal één jaar na het betreffende incident) o een bijzondere bijstand aanvragen alleen voor klanten o een langdurigheidtoeslag aanvragen alleen voor klanten o een bewijs van Nederlanderschap aanvragen
o een verzoek tot geheimhouding persoonsgegevens indienen o verhuizing doorgeven
o vertrek buitenland doorgeven

Deze interactieve dienstverlening zal steeds verder uitbreiden, zodat u in de toekomst meer zaken online kunt regelen.

Meer informatie
Op www.medemblik.nl vindt u meer informatie over DigiD en hoe u de producten online kunt aanvragen. Heeft u nog vragen dan kunt u een e-mail sturen naar: communicatie@medemblik.nl.