Politie Groningen

Vrijdag 19 september 2008

Provincie Groningen, 19-09-2008

Groningen: slapende alcomobilist in tuin

Een 28-jarige automobilist uit Groningen is zijn autorit donderdagavond geëindigd in een tuin aan de Hunsingolaan in zijn woonplaats. De man is vermoedelijke in slaap gevallen toen hij vanuit de Eemsgolaan naar de Hunsingolaan reed. In een bocht reed hij rechtdoor de tuin in. De Stadjer bleek onder invloed van alcohol. In zijn bloed zat een alcoholpromillage van ruim 1,0. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Ten Poster dreigt met glas

Een 21-jarige inwoner van Ten Post is donderdagnacht aangehouden omdat hij in een café in de Haddingestraat een 33-jarige Groninger had bedreigd met een stuk glas. De Ten Poster was plotseling door het lint gegaan en bedreigde de Stadjer. Die wist de verdachte de kroeg uit te werken en belde de politie. Die heeft de 21-jarige meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: Fries mishandeld op Grote Markt

Een 18-jarige inwoner van het Friese Workum is donderdagnacht gewond geraakt bij een mishandeling. De Fries liep volgens eigen zeggen over de Grote Markt toen hij plotseling van twee personen klappen zou hebben gekregen. De verdachten gingen er daarna vandoor. De jongeman is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak en maakt daarbij gebruik van camerabeelden.

Groningen/Farmsum: bestuurders onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op diverse plekken in Groningen bestuurders aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerden. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Een 38-jarige automobilist uit Zuidhorn werd op de Friesestraatweg vlak buiten de stad gecontroleerd. Hij had bijna 1,9 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Een 21-jarige automobilist uit Groningen viel op toen hij op de Aweg tegen het verkeer in reed. Na een stopteken van agenten werd de beginnend bestuurder gevraagd te blazen. Uit de blaastest bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van bijna 0,9. Zijn roze pasje kon hij inleveren.

Op de Grote Markt werd een 31-jarige bromfietser gecontroleerd. De man die verblijft in Emmen viel op omdat hij slingerend richting het centrum reed. Uit de ademanalysetest bleek dat hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Een 18-jarige bromfietser uit Zuidlaren werd ook op de Grote Markt aangehouden. Hij had bijna 2,1 promille alcohol in zijn bloed. De Drent werd enkele uren later op de Rijksstraatweg gecontroleerd toen hij weer op zijn bromfiets reed. De tweewieler is in beslag genomen.

Ten slotte bleek dat een 41-jarige man uit Farmsum op de Proosdij te diep in het glaasje had gekeken. De bestuurder bleek na controle 1,75 promille alcohol in het bloed te hebben. De verdachte zijn rijbewijs werd vervolgens ingenomen. De man bleek hardleers, want in februari 2007 had hij ook al onder invloed te hebben gereden. In alle gevallen maakt de politie proces-verbaal op.

Scheemda: softdrugs in auto

Een 45-jarige inwoner van Winschoten is aangehouden omdat hij in zijn auto ruim 400 gram henneptoppen vervoerde. De man werd tijdens een verkeerscontrole op de Oude Rijksweg in Scheemda langs de kant van de weg gezet. Toen de Winschoter zijn portier open deed, kwam de dienders een weedlucht tegemoet. In de kofferbak werden de drugs gevonden. De man is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: motorrijder loopt letsel op

Op de 60e Laan in Veendam raakte donderdagmiddag een 45-jarige inwoner van Stadskanaal gewond bij een botsing met een auto. Een 40-jarige automobilist uit Wildervank sloeg op de 60e Laan plotseling met zijn auto af. De man wilde een oprit oprijden en hij vergat hierbij de tegemoetkomende motorrijder uit Stadskanaal voorrang te verlenen. De motorbestuurder ging met zijn motor onderuit. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De motor werd door een takelbedrijf afgevoerd. De auto liep nauwelijks schade op. De politie maakt een proces verbaal op.

Usquert/Farsum: controles aanhangwagens resulteert in boetes

De politie heeft donderdag op de Westerhornseweg in Usquert en de Warvenweg in Farmsum een aanhangwagencontrole gehouden. In Usquert werden zeven bekeuringen uitgedeeld. Er werd bekeurd voor geen goed werkende losbreekreminrichting (2x), geen goed werkende hulpkoppeling (2x), geen remverlichting, geen juiste kentekenplaat en geen werkende richtingaanwijzer. De controle duurde twee uren. In Farmsum werden dertig aanhangwagens gecontroleerd. Dit resulteerde in twee boetes.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1640, aantal overtredingen: 274, hoogst gemeten snelheid: 139 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Grijpskerk, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 642, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Lauwersoog, Marneweg: aantal geregistreerde voertuigen: 465, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 806, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Engelberterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 50, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Controle vanwege tijdelijke afsluiting van de hoofdweg van Harkstede naar Groningen. Hierdoor is er sprake van een toename van het verkeer op de Engelberterweg. Er werd gecontroleerd na klachten van omwonenden.