Politie Groningen

Vijf bestuurders rijden onder invloed

Groningen en Farmsum, 19-09-2008 o De politie heeft donderdagnacht op diverse plekken in Groningen en in Farmsum bestuurders aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerden. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Een 38-jarige automobilist uit Zuidhorn werd op de Friesestraatweg vlak buiten de stad gecontroleerd. Hij had bijna 1,9 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Een 21-jarige automobilist uit Groningen viel op toen hij op de Aweg tegen het verkeer in reed. Na een stopteken van agenten werd de beginnend bestuurder gevraagd te blazen. Uit de blaastest bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van bijna 0,9. Zijn roze pasje kon hij inleveren.

Op de Grote Markt werd een 31-jarige bromfietser gecontroleerd. De man die verblijft in Emmen viel op omdat hij slingerend richting het centrum reed. Uit de ademanalysetest bleek dat hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Een 18-jarige bromfietser uit Zuidlaren werd ook op de Grote Markt aangehouden. Hij had bijna 2,1 promille alcohol in zijn bloed. De Drent werd enkele uren later op de Rijksstraatweg gecontroleerd toen hij weer op zijn bromfiets reed. De tweewieler is in beslag genomen.
Ten slotte bleek dat een 41-jarige man uit Farmsum op de Proosdij te diep in het glaasje had gekeken. De bestuurder bleek na controle 1,75 promille alcohol in het bloed te hebben. De verdachte zijn rijbewijs werd vervolgens ingenomen. De man bleek hardleers, want in februari 2007 had hij ook al onder invloed te hebben gereden.