Zes finalisten verkiezing Beste Groenteman 2008 bekend

19/09/2008 10:55

Beste Groenteman

Het Fruitpaleis uit Alphen aan de Rijn, Gert en Gerdi Otten uit Kampen en Kwakkel's Groente & Fruithandel uit Oosterwolde hebben in de categorie ambulante handel de finale gehaald in de verkiezing Beste Groenteman van Nederland 2008. In de categorie gevestigde handel zijn de finalisten Luc van Bokhoven uit Drunen, EetIdee de Lange uit Zwartsluis en Primeurshop Bol uit Santpoort.

Dat werd woensdagavond 17 september bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Koppert Cress in Monster. Tijdens de bijeenkomst werden niet alleen de finalisten bekend gemaakt, het was tevens een moment voor de beste vijf ondernemers van Nederland uit beide categorieën om kennis te maken met elkaar. De finalisten zullen het 7 oktober a.s. tegen elkaar opnemen tijdens de AGF Vakwedstrijden. Deze worden gehouden in het Expo center in Houten tijdens de vakbeurs AGF Detail. Het Fruitpaleis stond de afgelopen twee jaar ook al in de finale. Ook Eet-Idee De Lange stond eerder in de finale. Luc van Bokhoven uit Drunen was in 1998 de allereerste winnaar van de verkiezing Beste Groenteman van Nederland. Tien jaar na dato gaat hij opnieuw voor goud.

Verbeterpunten

Uiteraard ontkwam de jury er niet aan vier ondernemers teleur te stellen. Dit zijn in de categorie ambulante handel Gert van Eldik uit Otterloo en Tijssen AGF uit Puiflijk . Echte Groenteman Van de Werdt uit Boxtel en Fruit & Food Oremans uit Waalwijk werden in de categorie gevestigde handel uitgeschakeld in de halve finale. Maar niemand ging met lege handen naar huis. Dick Meulblok, voorzitter van de jury, gaf echter duidelijk aan dat ook deze ondernemers toppers zijn. "Jullie zijn de potentiële winnaars van de toekomst. Werk aan de verbeterpunten die we jullie meegeven en dan zie ik jullie volgend jaar graag terug als finalist", aldus Meulblok.

AGF Inspirator

Een speciale onderscheiding werd uitgereikt aan AGF Tijssen. Dit bedrijf werd namelijk uitgeroepen tot AGF Inspirator 2008 vanwege zijn voorbeeldfunctie voor andere bedrijven. "De jury is van mening dat AGF Tijssen een voorbeeldfunctie heeft voor heel Nederland. AGF Tijssen heeft de buurtfunctie goed opgepakt en laat zien hoe je als detaillist een goed bedrijf kunt neerzetten. De jury is tevens van mening dat de combinatie van winkel, keuken, catering én ambulante handel AGF Tijssen tot een bijzonder bedrijf maakt waar heel veel ondernemers een voorbeeld aan kunnen nemen. Vanwege de combinatie is het niet mogelijk AGF Tijssen te nomineren als beste ambulante handelaar van Nederland. Daarom heeft de Verkiezing Beste Groenteman van Nederland een speciale titel in het leven geroepen."

Mooiste producten

Gastheer Alfred Verhagen, verantwoordelijke voor de marketing in de Benelux bij Koppert Cress, liet de aanwezigen kennis maken met het bedrijf. In de kas kregen alle bezoekers ruimschoots de gelegenheid te proeven van bijzondere producten als de sechuan button, blaadjes met oestersmaak, plantjes met anijssmaak en citroencress.

De verkiezing is een initiatief van Agf Detailhandel Nederland, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, Centrum voor Kennis en Ontwikkeling, HBAG groenten en fruit en Vakblad Agf.