Politie Haaglanden

Persberichten 19 september

Haaglanden, 19-09-2008

Jonge automobilist onder invloed

Den Haag Een 20-jarige automobilist liep donderdagavond 18 september tegen de lamp toen hij bij een alcoholcontrole werd gecontroleerd. De beginnend bestuurder was namelijk onder invloed van alcohol. Hij blies 130 ugl. Saillant detail is dat deze bestuurder in een auto reed waarop reclame werd gemaakt om te kiezen voor een in te huren nuchtere bestuurder. Ook een vrouw met een klein kind in de auto liep tegen de lamp. Zij blies bij de controle 420 ugl. Tijdens deze controle werden in totaal 176 bestuurders gecontroleerd. Bij een alcoholcontrole op de Waldorpstraat controleerde de politie in totaal 35 bestuurders. Een automobilist had teveel gedronken en werd aangehouden. Hij blies 415 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Buschauffeur bespuugd

Den Haag Een 36-jarige buschauffeur uit Den Haag werd donderdagavond 18 september om 19.00 uur op het Almeloplein door een 20-jarige passagier in zijn gezicht gespuugd. Ook probeerde de passagier om de buschauffeur te slaan. De buschauffeur was hier niet van gediend, waarschuwde de politie en hield de passagier in de houdgreep totdat de politie kwam. De agenten hielden de passagier, een 20-jarige Hagenaar, aan. De buschauffeur deed aangifte en kon daarna zijn route vervolgen.

Drie aanhoudingen na steekincident

Den Haag Om nog onduidelijke redenen staken enkele mannen een 23-jarige Hagenaar met een mes. De man liep vrijdagochtend 19 september om 01;20 uur over de Hoefkade. Een voorbijganger stak met een mes op de man in. Agenten die in de buurt waren wisten op aanwijzingen van getuigen drie Hagenaars (17-18 jaar) aan te houden op verdenking van betrokkenheid. De GGD vervoerde de man met een steekwond naar het ziekenhuis.

Kindje (3) gewond bij aanrijding

Den Haag Een driejarig kindje raakte donderdag 18 september om 12.30 uur lichtgewond bij een aanrijding met een fietser in de Tasmanstraat. De 33-jarige fietser botste op het plotseling overstekende kindje. Het jongetje brak daarbij zijn been.

Veel mis bij verkeerscontrole

Den Haag Surveillerende agenten hielden donderdag 18 augustus een 42-jarige Haagse automobilist staande toen hij op het Groenewegje linksaf wilde slaan waar dat verboden is. Nadat de Hagenaar tot twee keer toe een valse naam had opgegeven, bleek uiteindelijk dat hij geen rijbewijs had omdat hem al eerder een ontzegging van de rijbevoegdheid was opgelegd. De Haagse bestuurder mocht met de nodige processen-verbaal het politiebureau weer verlaten.

Gratis winkelen met kinderwagen

Den Haag Een 28-jarige Hagenaar gebruikte donderdag 18 september zijn kinderwagen om proletarisch te winkelen in een supermarkt aan de Weimarstraat. Hij nam goederen weg uit de schappen en verstopte die in de kap van zde kinderwagen. Een surveillerende agent betrapte hem hield hem buiten de winkel aan. De man verklaarde vervolgens dat hij ook nog zestien flessen babyshampoo had weggenomen uit de winkel. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Buurt Interventie Team (BIT) heeft succes

Den Haag Tijdens een buurtfeest in een school aan de Granaathorst in Den Haag werd een mobiele telefoon gestolen. De medewerkers van het aanwezige Buurt Interventie Team zagen dit en maakten melding bij de politie. Ze gaven een goed signalement door en de politie kon op basis daarvan even later een 13-jarige Hagenaar aanhouden. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau.

De weg kwijt

Den Haag Een 91-jarige dame uit Den Haag bleef op donderdag 18 september wel erg lang weg van haar ochtendwandeling. Rond 17.00 uur werd er bij de politie melding gedaan dat de vrouw verward rondliep op de Prins Clauslaan. Surveillerende agenten namen de vrouw mee en brachten haar naar huis in het zorgcentrum ongeveer vier kilometer verderop.

Snelheidscontroles Bezuidenhoutseweg en Van Alkemadelaan

De politie hield donderdag 18 september tussen 07.00 en 12.30 uur twee snelheidscontroles. Zowel op de Bezuidenhoutseweg als op de Van Alkemadelaan werd de snelheid van de 3.431 passerende automobilisten gemeten. In totaal reden 522 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u. De maximumsnelheid op beide plaatsen bedraagt 50 km/u.

Vrouw van tas beroofd

Den Haag / Loosduinen Een 40-jarige Haagse is donderdagmiddag 18 september op de De Brink het slachtoffer geworden van een tasjesroos. De vrouw liep al bellend omstreeks 16.45 uur op het voetpad in de richting van de Molenbrink. Op dat moment kwamen twee mannen op een scooter langsrijden. Een van de mannen gaf een harde ruk aan de hengsels van de schoudertas van de vrouw. De vrouw probeerde haar schoudertas nog beet te houden door naast de scooter mee te rennen, maar de hengsels braken en de mannen gingen er met haar tas vandoor. De vrouw deed aangifte.Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze beroving? Belt u dan met de politie van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc

Voorburg Een 84-jarige bewoonster van de Hendrik van Boeijenlaan werd donderdag 19 september om 16.00 uur het slachtoffer van een babbeltruc. Twee meisjes belden aan bij de vrouw en wisten de pinpas van de vrouw te ontfutselen. Hierna gingen de meisjes ervandoor. De vrouw wist te vertellen dat de meisjes circa 16 jaar oud waren en netjes gekleed waren. Onbekend is nog of zij geld van haar rekening hebben gehaald.

Over vluchtstrook

Wassenaar Politieagenten zagen donderdag 19 september om 17.30 uur een taxi rijden over de vluchtstrook van de A44. Toen zij de man daarover aanspraken bleek dat hij ook nog een boete moest betalen. Nadat de man deze openstaande boete had betaald en een bekeuring kreeg voor het zonder noodzaak volgen van de vluchtstrook, mocht de man (54 jaar) weer verder rijden.

Onder invloed

Wassenaar Een 57-jarige automobilist uit Wassenaar belandde vrijdagochtend 19 september kort na middernacht aan het politiebureau. De man had teveel gedronken en viel bij een alcoholcontrole door de mand. Hij blies 285 ugl en kreeg een proces-verbaal.De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Bussen botsen

Rijswijk Een stadsbus botste donderdagmiddag 18 september om 17.15 uur op de Diepenhorstlaan op een lesbus. De instructeur (52 jaar) van de lesbus greep in nadat zijn leerling (31 jaar) een stuurfout maakte. De daar achter rijdende buschauffeur (36 jaar) was daar niet op bedacht en botste op de achterzijde. Niemand raakte gewond. De stadsbus moest wel worden weggesleept.

Aanrijding onder invloed

Rijswijk Een 27-jarige automobilist uit Rijswijk veroorzaakte donderdag 18 september om 14.50 uur een aanrijding op de Burgemeester Elsenlaan. Agenten roken bij de man (27 jaar) een alcohollucht. Hij blies aan het bureau 780 ugl.De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Motorrijder glijdt onderuit

Nootdorp Een 64-jarige motorrijder uit Pijnacker-Nootdorp gleed donderdag 18 september om 21.30 uur weg op de rotonde van de Oudeweg. Daarbij gleed hij tegen de achterzijde van een auto aan. Zijn verwondingen waren niet zo ernstig dat hij met de ambulance mee hoefde. De twee bestuurders hebben onderling gegevens uitgewisseld.

Twee beginnend bestuurders tegen de lamp

Delft Agenten hielden donderdag 18 september tussen 21.40 en 22.20 uur een alcoholcontrole op de Westlandseweg. Ze controleerden in totaal 21 autos. Eén beginnend bestuurders had meer gedronken dan toegestaan om te mogen rijden, de uitslag van de test was 135 ugl. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Paintballgeweer in beslag

Delft De politie kreeg donderdag 18 september om 22.15 uur de melding dat er een man met een wapen voorzien van een rode laserpunt op mensen op straat richtte. Agenten namen poolshoogte in de Foulkeslaan en troffen in de woning van de man een paintballgeweer aan, dat een nabootsing van het type Armalite M4 was. De agenten namen het wapen in beslag en hielden de 30-jarige Delftenaar aan. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Greep uit de kassa

Delft Getuigen zagen donderdag 18 september om 22.50 uur hoe een bezoeker in een café aan de Voldersgracht een greep uit het muntgeld van de kassa deed. Agenten die surveilleerden op de kermis werden erbij geroepen en zij hielden de 40-jarige Delftenaar aan. Op het politiebureau schreven ze een proces-verbaal uit.

Grote bromfietscontrole

Zoetermeer De politie voerde donderdag een grote bromfietscontrole uit. Op de Justus van Effenhove controleerden agenten tussen 12.00 en 16.15 uur 23 scooters en bromfietsen onder ander op een rollertestbank op constructiesnelheid. Vier van de brommers konden harder rijden dan toegestaan en de eigenaren kregen daarvoor een boete. Op de Salomeschouw controleerden ze tussen 14.30 en 16.15 uur 22 bromfietsen en scooters. Daar schreven ze in totaal zes bonnen uit voor constructiesnelheid en technische gebreken.