Gemeente Valkenswaard

Veiligheids- en leefbaarheidsmonitor 2008

Veiligheids- en leefbaarheidsmonitor 2008

Bijna overal zijn termen als 'veiligheid' en 'leefbaarheid' vaak onderwerp van gesprek. Ook bij de gemeente Valkenswaard hebben deze twee onderwerpen een hoge prioriteit.

Iedere inwoner ervaart zijn of haar veiligheid en leefbaarheid op een andere manier. Om als gemeente meer te weten te komen over de veiligheidsgevoelens en ervaringen zal binnenkort de 'Veiligheids- en leefbaarheidsmonitor 2008' plaatsvinden. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om het veiligheids- en leefbaarheidsbeleid van de gemeente te actualiseren.

Voor een goed en objectief beeld zal gebruik worden gemaakt van eenzelfde soort monitor die in 2004 heeft plaatsgevonden. Valkenswaard werd toen ingedeeld in vier wijken. Om echter meer op wijkniveau in te kunnen zoomen, is in het kader van leefomgevinggericht werken bij dit onderzoek gekozen voor een indeling in negen wijken.

In week 39 ontvangen 1.800 inwoners (in de leeftijd van 15 t/m 85 jaar) per post de 'Veiligheids- en leefbaarheidsmonitor 2008' met het verzoek aan dit onderzoek mee te werken. De resultaten van het onderzoek worden begin 2009 verwacht.